Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Speciálně vyzdobená plzeňská vánoční tramvaj už vyjela na svoji premiérovou jízdu s cestujícími

Ulicemi Plzně už jezdí speciální vánočně vyzdobená tramvaj. Na svoji premiéru vyrazila dnes v 17,25 a první pasažéři do ní mohli nastoupit na zastávce U Synagogy. Ještě než se tramvaj s cestujícími rozjela, byla v obležení mnoha fotografů. Od pondělka bude vánoční tramvaj cestující vozit na pravidelné lince 2 a 4. Plzeňský dopravní podnik vypravuje nazdobenou vánoční tramvaj už čtvrtým rokem.

FOTOGALERIE: Plzeňská vánoční tramvaj 2021

Neděle, 28. listopadu 2021, 17:11

FOTOGALERIE: Plzeňská vánoční tramvaj 2021
FOTOGALERIE: Plzeňská vánoční tramvaj 2021

Milá povinnost řídit na premiérové jízdě vánoční tramvaj připadla tentokrát na řidiče PMDP Adama Baldýnského. „Mám z toho velikou radost, ani nečekal, že to na mě připadne. Loni jsem s vánoční tramvají nejezdil, ale předloni ano. Ani sám nevím, čím jsem si tu dnešní první jízdu zasloužil. Vánoční tramvaj se mi moc líbí každý rok a ta letošní není výjimkou,“ řekl řidič vánoční tramvaje Adam Baldýnský.   

Na výzdobě tramvaje se pracovalo celý týden. Kromě celoplošného polepu, na kterém jsou v letošním roce zachyceny vánoční tradice, jako je zpívání koled, vánoční kapr, pečení cukroví nebo posílání dopisů Ježíškovi, je tramvaj vyzdobena přibližně dvěma tisíci světýlek. Již samozřejmostí je i vyzdobený interiér vozu.

Vánoční tramvaj z Plzně boduje v anketě

Plzeňská vánoční tramvaj se pravidelně umisťuje na čelných místech soutěže o nejlepší vánoční tramvaj v konkurenci mnoha měst z celého světa. Loni měla Plzeň druhou nejkrásnější tramvaj mezi 24 světovými městy. Rozhodlo o tom hlasování čtenářů magazínu mhd86.cz. Prvenství obhájil maďarský Miškovec, třetí příčka patřila tramvaji z Curychu. Druhé místo v populární soutěži získala loni Plzeň už potřetí v řadě.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky vánoční tramvaj, PMDP, vánoční výzdoba, Plzeň, soutěž, premiérová jízda, první advent, Curych, Miskolc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Speciálně vyzdobená plzeňská vánoční tramvaj už vyjela na svoji premiérovou jízdu s cestujícími  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.