Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vlak nabral osobní automobil na nechráněném přejezdu, železný nárazník skončil těsně u hlavy řidiče

Přímo před projíždějící osobní vlak vjel na nechráněný železniční přejezd v Trhanově na Domažlicku sedmasedmdesátiletý řidič osobního automobilu. Železný nárazník vlaku pronikl oknem u řidiče až do kabiny nabouraného automobilu a zastavil se těsně u hlavy motoristy. Cizinec, který auto řídil, doslova zázračně přežil děsivý střet. Vyvázl jen s lehčím zraněním.

Hrozivě vyhlížející nehoda se stala v Trhanově na silnici III/19526. „Řidič vozu značky Volkswagen Golf nerespektoval dopravní značku Stůj, dej přednost v jízdě a nedal přednost osobnímu vlaku jedoucímu po trati ve směru od Domažlic do Trhanova, který řídil jednapadesátiletý strojvedoucí. Ve vlaku ještě cestovaly kromě průvodčího další čtyři osoby,“ uvedla k nehodě mluvčí policie Dagmar Brožová.  

Řidič vjel přední částí vozidla přes přejezd do kolejiště před vlakovou soupravu. „Vlak i přes použití rychlobrzdy nestačil dobrzdit a narazil přední částí do levé strany vozidla. Ke zranění cestujících ve vlaku, strojvedoucího a průvodčí nedošlo, řidič a jeho čtyřiadvacetiletá cestující byli převezeni do Domažlické nemocnice,“ popsala událost mluvčí policie. Spolujezdkyně vyvázla bez viditelné újmy na zdraví, řidič utrpěl lehčí zranění.

Policisté teď nehodu vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. V souvislosti s šetřením tohoto trestného činu se obracejí na cestující z vlaku, kteří po střetu odešli ještě před příjezdem policie, aby kontaktovali tísňovou linku policie 158. Policii zajímá jejich svědectví.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky železniční přejezd, nehoda na přejezdu, nechráněný přejezd, vlak, střet s vlakem, Domažlicko, úraz, Trhanov, policie, havárie, okres Domažlice, Volkswagen Golf, Domažlice, Domažlická nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak nabral osobní automobil na nechráněném přejezdu, železný nárazník skončil těsně u hlavy řidiče  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.