Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Záchranáři zasahovali dopoledne u dvou vážných nehod. V obou případech auta narazila do stromu

Složky IZS zasahovaly dnes ráno u dvou vážných nehod na okraji Plzně. Při obou řidiči narazili do stromů. K první havárii vyjížděli záchranáři před osmou hodinou do Třemošné, kde skončil vůz značky Mercedes Benz v příkopu. Velmi vážná nehoda se pak stala v půl jedenácté mezi obcemi Valcha a Lhota, kdy se těžce zranil třiadvacetiletý řidič.

Nehoda se stala v lesním úseku Dobřanské ulice asi 200 metrů za obcí Lhota. „Dle prvotních informací měl řidič jedoucí s osobním vozidlem tovární značky Seat Ibiza v mírně levotočivé zatáčce, z dosud nezjištěných příčin, přejet s vozidlem do protisměru. Následně auto vyjelo vlevo mimo komunikaci do travnatého příkopu,“ popsala nehodu mluvčí policie Veronika Hokrová.

Vozidlo narazilo do stromu a následně bylo z příkopu vymrštěno zpět na vozovku, kde zůstalo stát na kolech. Jako první se pokoušeli zraněného motoristu vyprostit z vozidla další řidiči, kteří na místě zastavili. Ven z vozu ho ale dostali až zasahující hasiči. „Řidič utrpěl středně těžká zranění a záchranáři ho transportovali na urgentní příjem do fakultní nemocnice,“ informovala mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Vzhledem k charakteru zranění nemohli policisté na místě provést dechovou zkoušku řidiče, vyžádali si proto následný odběr krve v nemocnici.

O několik hodin dříve zasahovali hasiči a záchranáři z Plzně v Keramické ulici v Třemošné. Řidič vozu značky Mercedes Benz tam nezvládl průjezd mírnější zatáčkou, vjel do příkopu a narazil do stromu. Původně měli záchranáři nahlášen větší počet zraněných. Nakonec se ukázalo, že vozem cestoval jen muž se ženou. Oba dva pasažéry z havarovaného vozu vyprostili hasiči. Do své péče si je převzali záchranáři. Vyvázli jen s drobnějším zraněním, které nevyžadovalo převoz do nemocnice. Zkouška na alkohol u řidiče měla mít pozitivní výsledek 0,3 promile.   

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky nehoda, nehoda se zraněním, nehoda osobních automobilů, náraz do stromu, strom, Mercedes-Benz, Plzeň, Třemošná, nemocnice, úraz, SEAT Ibiza

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři zasahovali dopoledne u dvou vážných nehod. V obou případech auta narazila do stromu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.