Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kamion se na dálnici D5 odporoučel do příkopu, řidiče postihl mikrospánek

Nákladní vůz havaroval na 121 kilometru dálnice D5 ve směru z Plzně na Rozvadov. Podle všeho se řidič kvůli mikrospánku dostatečně nevěnoval řízení a sjel ze silnice do příkopu, kde se převrátil na bok. Ke stejné nehodě došlo na dálnici i minulý týden, kdy takto havaroval kamion převážející elektroniku.

„Řidič jel s nákladní soupravou ve směru na SRN, z dosavadního šetření vyplývá, že se vlivem mikrospánku nevěnoval řízení a vyjel vpravo mimo komunikaci. Požití alkoholu vyloučila dechová zkouška. Událost se obešla bez zranění,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Přivolaní hasiči se na místě museli potýkat s únikem nafty z havarovaného vozu. Odhadovaná škoda je přes šest milionů korun. V posledních dnech se nejedná o jedinou nehodu, kde sehrála roli úvana řidiče. Minulý pátek skončil na boku také kamion s nákladem elektroniky.


K nehodě došlo 1. října 2021 na 90,5 km dálnice D5 ve směru na Rozvadov

„Čtyřiatřicetiletý řidič utrpěl při nehodě jen oděrky a záchranáři ho po ošetření ponechali na místě,“ uvedla k nehodě Andrea Divišová ze záchranné služby.

„Řidič nákladního vozidla vyjel mimo komunikaci z důvodu nevěnování se řízení. Zřejmě se jednalo o mikrospanek. Na nákladním automobilu vznikla škoda vyčíslená na jeden milion korun, na oplocení za 30 tisíc korun a na nákladu za 20 tisíc korun. Alkohol u řidiče vyloučila provedená dechová zkouška,“ doplnila k nehodě mluvčí policie Jiroušková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky nehoda, D5, kamion, policie, dálnice, havárie, Dálnice D5, Rozvadov, Plzeň, Německo, Andrea Divišová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kamion se na dálnici D5 odporoučel do příkopu, řidiče postihl mikrospánek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.