Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Město Plzeň finišuje se stavbou nové lávky v Koterově, pracovat se bude i v noci

Do konce září bude hotová nová více než dvousetmetrová ocelová lávka v Plzni - Koterově pro chodce a cyklisty, která překlene jak železnici, tak čtyřproudou silnici U Seřadiště. Dokončení lávky si vyžádá práce i v nočních hodinách, jak už to tak krátce před volbami bývá. Lávku buduje město Plzeň.

„Z důvodu dokončovacích prací se plánují práce i v noci do 29. září 2021. Ty se budou plánovat a provádět v závislosti na harmonogramu stavby, aktuálním počasí a dodávkách materiálu. V místě stavby lávky bude umístěna centrála, která může být hlučná. Na noc jsou avizovány práce s ručním nářadím, svářecí práce, případně drobné práce s flexou,“ upozornila mluvčí magistrátu Adriana Jarošová.

Nová lávka nahradí stávající čtyřkolejný přechod do ulice Na Lipce a bude dále pokračovat přes čtyřproudou silniční komunikaci U Seřadiště. „Nosná konstrukce lávky je tvořena dvěma konstrukčními částmi. V první části se jedná o dvoupolovou zavěšenou lávku. V druhé je tvořena spojitou trámovou konstrukcí o sedmi polích. V obou částech je navržena mostovková část jako ocelová konstrukce komorového průřezu. Pylon u zavěšené lávky je navržen z ocelového uzavřeného průřezu, závěsy jsou ocelové tyče. V místě pylonu je navrženo přístupové schodiště na lávku z ulice U Seřadiště, které má nosnou konstrukci navrženou jako ocelovou komorovou,“ vysvětlil technický náměstek primátora Pavel Šindelář (ODS). 

Správa železnic aktuálně provádí rozsáhlou modernizaci plzeňského železničního uzlu. Díky investici více než dvě miliardy korun se zrychlí a zkapacitní téměř čtyřkilometrový úsek mezi lobezskou částí Hlavního nádraží a stanicí v Koterově, kde vzniká i zmíněná lávka.

Důležitá je i koordinace celé akce s Ředitelstvím silnic a dálnic České republiky (ŘSD), které bude mít pod tratí připravené stěny pro tunel pro křížení trati a budoucí silnice I/20 v Sušické ulici, kde pracuje unikátní vrtná souprava a budují se jedny z nejmohutnějších milánských stěn v České republice.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky lávka, silnice, stavba, Plzeň, železnice, lávka přes železnici, Pavel Šindelář, I/27, Koterov, Ředitelství silnic a dálnic, Česko, ODS, Správa železniční dopravní cesty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Plzeň finišuje se stavbou nové lávky v Koterově, pracovat se bude i v noci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.