Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Od Rozvadova po dálnici D5 už se zase jezdí bez omezení, vozovka prošla opravou

Bez omezení už se opět jezdí po nově opraveném úseku dálnice D5 u Rozvadova na Tachovsku. Dálnice byla částečně uzavřená v úseku 144 – 150 kilometr ve směru do Německa od června. Pro motoristy znamenal průjezd tímto místem výrazné omezení. Stavební úpravy přišly na 271 351 000 Kč bez DPH.

Důvodem pro opravu komunikace v tomto úseku byl nepříznivý stav vozovky, která byla na konci své životnosti a po lokálních opravách vykazovala množství poruch. „Starý betonový kryt vozovky byl ve více než šestikilometrovém úseku postupně nahrazen novým betonovým povrchem. Výměnou povrchu a celkovou úpravou během stavebních prací prošel i sjezd z dálnice na odpočívku Rozvadov, která byla uzavřena po celou dobu stavby,“ uvedl Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ŘSD.  

Součástí stavby byla dále i výměna svodidel ve středovém dělícím pásu a výměna odvodňovacích žlabů. Svodidla na krajnici byla doplněna a prodloužena, opravena byla kanalizace a došlo k obnově oplocení podél dálnice. Opravou prošly i propustky a římsa dálničního mostu na této trase. Provedením oprav došlo k celkovému zlepšení technického stavu vozovky. Tím by mělo dojít i ke zvýšení bezpečnosti na dálnici.

Ohodnoť článek

Foto ŘSD

Štítky Dálnice D5, oprava, rekonstrukce, nový povrch, Rozvadov, dálnice, Německo, okres Tachov, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od Rozvadova po dálnici D5 už se zase jezdí bez omezení, vozovka prošla opravou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.