Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Při střetu dvou vozidel na Plzeňsku zůstalo jedno z nich převrácené na střeše v příkopu

, aktualizováno 9. září 2021, 12:30

Dva osobní automobily havarovaly ráno na jižním Plzeňsku. Jeden vůz skončil převrácený na střeše v příkopu, zatímco druhý dojel na stejné straně silnice až na okraj pole. Při střetu se zranily dvě ženy. Dalším účastníkem nehody se měl stát nákladní automobil, který ale z místa odjel. Policie po něm teď pátrá.

Nehoda se stala na silnici I/19 v úseku mezi obcemi Šťáhlavy a Nezvěstice. „Záchranáři na místě ošetřili dvě zraněné ženy ve věku 50 a 62 let. Obě byly při vědomí, utrpěly četnější lehká zranění. Transportovali jsme je na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.  

„Dle prvotních informaci melo jet osobní auto ve směru od obce Šťalhlavy k obci Nezvěstice a asi dva kilometry před obcí měl řidič s vozem Audi A4 předjíždět neznámé nákladní auto. Přitom se bočně srazil s protijedoucim osobním automobilem Ford Fiesta. Při kolizi došlo ke zranění řidičky a její spolujezdkyně," uvedla k nehodě mluvčí policie Veronika Hokrová.

Po střetu obě vozidla skončila mimo vozovku, Fiesta se převrátila na střechu. Při nehodě se měla poškodit všechna vozidla, neznámý řidič s nezjištěným nákladním automobilem pravděpodobně červené barvy s přivesem pokračoval dále v jízdě. Alkohol na místě vyloučila dechová zkouška u obou řidičů osobáků.

Policisté teď hledají řidiče nezjištěného náklaďáku, který měl být též účastníkem předmětné dopravní nehody. „Jeho přívěsem mělo dojít k otěru od vozidla značky Audi. Vyzýváme ostatní řidiče, kteří v danou dobu projížděli, či byli svědky události v dopravě a měli ve voze aktivní autokameru, jejíž záznam by poskytli policistům pro účely dalšího šetření kolize, aby se osobně přihlásili na dopravní inspektorát, nebo zavolali na linku 158 a pomohli s řádným objasněním kolize," dodala mluvčí policie. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, zranění, střet dvou vozidel, Plzeňsko, Plzeňský kraj, střecha, automobil, policie, Nezvěstice, Fakultní nemocnice Plzeň, Šťáhlavy, Audi, Audi A4, Ford Fiesta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při střetu dvou vozidel na Plzeňsku zůstalo jedno z nich převrácené na střeše v příkopu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.