Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Při ranních nehodách v mlze se těžce zranil motorkář i řidič osobáku, vrtulník letecké záchranky ale nemohl do akce

Velmi těžké zranění utrpěl dnes ráno motorkář, který havaroval u obce Svržno na Domažlicku. Nezvládl řízení a narazil do oplocení a betonového sloupku. V důsledku silné mlhy nemohl dnes odstartovat do akce vrtulník letecké záchranné služby. Pozemní cestou museli záchranáři dopravit ráno do nemocnice i dalšího těžce zraněného muže, který v mlze naboural na Klatovsku do kamenné zdi.   

„U obce Svržno narazil motocyklista do oplocení pozemku. Sedmačtyřicetiletý muž z Poběžovicka řídil motocykl značky Suzuki po komunikaci II/197, kdy jel ve směru od obce Štítary na Svržno. Při průjezdu levotočivou zatáčkou, zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti, vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do oplocení pozemku a do betonového sloupu,“ uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

„Velmi vážně zraněného muže středního věku jsme transportovali napojeného na umělé plicní ventilace na oddělení emergency do plzeňské fakultní nemocnice,“ řekl Vítězslav Sladný z krajské záchranné služby.

Vzhledem ke zranění muže nebyla na místě provedena dechová zkouška a policisté si vyžádali odběr krve v nemocnici. Odhadnutá hmotná škoda činí 22 tisíc korun.

Druhá nehoda se stala rovněž krátce po sedmí hodině ranní. „Dvaačtyřicetiletý muž řídil vozidlo značky Peugeot 307 ve směru od Pačejova na Plánici. Před obcí Žďár nepřizpůsobil rychlost jízdy a v pravotočivé zatáčce narazil s vozidlem do kamenné zdi domu. Při dopravní nehodě muž utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice k ošetření. Provedená dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem. Odhadnutá hmotná škoda činí 35 tisíc korun,“ popsala další vážnou ranní nehodu policejní mluvčí.

I tohoto těžce zraněného muže museli záchranáři transportovat na emergency do plzeňské fakultní nemocnice pozemní cestou vzhledem k tomu, že v husté mlze nemohl letět vrtulník letecké záchranné služby.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky nehoda se zraněním, nehoda motocyklu, letecká záchranná služba, zraněný motorkář, nehoda osobního automobilu, zraněný řidič, náraz do zdi, havárie, nemocnice, plot, okres Domažlice, okres Klatovy, Fakultní nemocnice Plzeň, Suzuki, Štítary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při ranních nehodách v mlze se těžce zranil motorkář i řidič osobáku, vrtulník letecké záchranky ale nemohl do akce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.