Počasí dnes17 °C, zítra14 °C
Úterý 1. října 2024  |  Svátek má Igor
Bez reklam

Zastaralá odpočívka na dálnici D5 u Svojkovic prošla rekonstrukcí a vrací se na ní provoz

Už během tohoto víkendu se vrátí provoz na odpočívku na dálnici D5 u Rokycan. Technicky zastaralá odpočívka Svojkovice procházela od poloviny května rozsáhlou opravou a stavebními úpravami. Zvýšil se i počet parkovacích míst pro nákladní vozidla.

„Odpočívka již nevyhovovala technickým parametrům, povrchy byly ve špatném stavu a také zde byl nedostatek parkovacích stání pro nákladní vozidla,“ informoval Adam Koloušek z týmu komunikace ŘSD.  

Během stavebních úprav tak na odpočívce došlo k výměně povrchu na stáních pro kamionovou dopravu. Asfaltobetonový kryt se vyměnil za kryt cementobetonový. Úpravou prošel odvodňovací systém i napojení vjezdu a výjezdu na odpočívku tak, aby vyhovovalo příslušným normám a umožnilo bezpečnější pohyb vozidel na odpočívce. Zejména v ploše parkovacích stání a na odpočívce bylo instalováno nové osvětlení. Součástí stavby bylo i vybudování opěrné gabionové zdi podél odbočovacího pruhu na odpočívku.

„Po dokončení stavebních úprav došlo k výrazné změně rozložení parkovacích míst na odpočívce. Zvětšil se počet stání pro nákladní vozidla, zredukovala se naopak místa pro osobní automobily. Oproti původním 20 místům pro nákladní vozidla se jejich počet zvýšil na 44. Zůstávají čtyři parkovací místa pro autobusy. Počet míst pro osobní vozidla se snížil z 65 + 2 na 20 + 1. Další dvě nová místa přibyla pro obytné přívěsy,“ dodal Adam Koloušek.

Parkovací stání, která se nyní nachází před čerpací stanicí a KFC a jsou nad uváděný počet, zůstanou beze změn. Tato plocha nebyla rekonstrukcí dotčena. Celá rekonstrukce odpočívky pak vyšla na 57,4 milionů korun bez DPH.

Ohodnoť článek

Foto ŘSD

Štítky Dálnice D5, ŘSD, dálniční odpočívka, uzavírka, oprava, rekonstrukce vozovky, Plzeňský, parkovací místa, Svojkovice, rekonstrukce, nákladní automobil, parkování, Rokycany, Ředitelství silnic a dálnic, KFC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastaralá odpočívka na dálnici D5 u Svojkovic prošla rekonstrukcí a vrací se na ní provoz  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.