Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Oprava frekventované lávky Pod Pecihrádkem se posune, uzavírka se zkrátí jen na tři týdny

Všechny cyklisty i pěší určitě potěší zpráva, že se výrazně zkrátí uzavírka lávky, spojující plzeňské městské části Doubravka a Bílá Hora. Začátek její opravy město posunulo. Práce začnou až 21. června a potrvají jen tři týdny místo původně avizovaných čtyř. Během opravy se lávka dočká kompletního nátěru proti korozi a opravy mostovky.

„V lokalitě u sv. Jiří teď probíhá tradiční pouť, kterou navštěvuje mnoho našich občanů, a tak jsme se rozhodli termín uzavření lávky posunout. Do neděle 13. června, kdy pouť končí, bude lávka otevřena, následující den, tedy v pondělí 14. června, si prostor lávky převezme stavební firma, se kterou jsme se dohodli na výrazném zkrácení uzavírky ze čtyř týdnů na tři. Pokud nebudou probíhat práce přímo na mostovce, bude průjezd cyklistům a průchod pěším umožněn,“ informoval náměstek primátora města Plzně Michal Vozobule (TOP09).

Kvůli novému protikoroznímu nátěru se bude muset demontovat celá mostovka z dřevěných fošen. Během demontáže se jich vymění asi dvanáct z celkových skoro padesáti. Po otryskání získá lávka také nový nátěr. „Pokud do oprav nezasáhne počasí, první cyklisté by se po opravené lávce Pod Pecihrádkem měli projet 15. července,“ popsal plánované změny náměstek primátora města Plzně Michal Vozobule.

O plánovaném uzavření lávky se pěší a cyklisté dozví již počátkem příštího týdne přímo na lávce, aby si mohli včas upravit trasu na další dny. Před uzavřením bude také vyznačena asi tři kilometry dlouhá objízdná trasa pro kola. Plánek s jejím zákresem do mapy bude na rozcestích z obou stran.

Ohodnoť článek

Foto Správa informačních technologií města Plzně

Štítky oprava lávky, doba uzavírky, Pecihrádek, Doubravka, cyklotrasa, Michal Vozobule, lávka, oprava, cyklista, Bílá Hora, Plzeň, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava frekventované lávky Pod Pecihrádkem se posune, uzavírka se zkrátí jen na tři týdny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.