Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Řidiče čekají další komplikace při jízdě po I/27 na trase Plzeň- Klatovy

Motoristé pozor, od pondělí 7. června vás čekají další komplikace na silnici I/27 na trase Plzeň – Klatovy. Tentokrát se jedná o rekonstrukci mostu v blízkosti obce Červené Poříčí. Už od úterý musí řidiči na velmi frekventované silnici projíždět po nepříjemné objízdné trase přes Dolní Lukavici. Stavebními úpravami totiž prochází úsek od napojení budované přeložky Šlovice – Přeštice na silnici I/27 až po křižovatku s místními komunikacemi Průmyslová a Na Chmelnicích v Přešticích.

Důvodem pro opravu mostu přes Lhovický potok ležícího na silnici I/27, která je jedním z hlavních tahů na Plzeň, je jeho již nevyhovující stavebně technický stav. Most vykazuje řadu poruch, jako například poškozenou izolaci a degradaci betonu konstrukce. Z toho důvodu bylo rozhodnuto o jeho kompletní rekonstrukci. Cena celé stavby je 15, 8 milionu korun. Nový most plánuje ŘSD uvést do provozu do 135 kalendářních dnů.

„Během stavebních úprav se úplně zdemoluje stávající most. Na jeho místě se pak vybuduje most nový. Ten bude oproti tomu stávajícímu také rozšířen. Součástí stavby je dále i úprava odbočovacího místa na místní účelovou komunikaci. Stavět se bude za úplné uzavírky a veškerá doprava bude vedena po provizorní dvoupruhové komunikaci v bezprostřední blízkosti místa stavby,“ informoval Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD).

Objížďka u Přeštic na silnici I/27

Silnice I/27 je už od úterý po dobu tří měsíců zcela uzavřena ve směru od Přeštic do Plzně po dobu trvání stavebních prací vzhledem ke zmíněnému budování úseku od napojení přeložky Šlovice – Přeštice. Objízdná trasa v tomto směru vede přes Dolní Lukavici. „Vzhledem k vysoké intenzitě dopravy, kdy místem projede více než 16 tisíc vozidel denně se podle ŘSD jedná o nejbezpečnější možné řešení,“ dodal Koloušek.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ŘSD

Štítky oprava mostu, Červené Poříčí, objízdná trasa, rekonstrukce vozovky, silnice I/27, Přeštice, ŘSD, Plzeňský, Klatovsko, silnice, Plzeň, Klatovy, Ředitelství silnic a dálnic, Dolní Lukavice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče čekají další komplikace při jízdě po I/27 na trase Plzeň- Klatovy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.