Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dva kamiony se srazily na dálnici D5, jednoho řidiče hasiči vyprostili otvorem vyříznutým do čelního skla

Provoz na dálnici D5 ve směru na Prachu ochromila v noci na pátek nehoda, při níž se srazily dva kamiony. Z hrozivě zdemolované kabiny jednoho z nich nakonec hasiči vyprostili řidiče, který naprosto zázračně vyvázl bez zranění.

Nehoda se stala 15 minut po půlnoci na 82 kilometru dálnice. „Přestože střet vypadal velmi vážně, řidič nejvíce poškozeného vozidla vyvázl bez viditelných zranění. Pouze nebyl schopen sám se ze zdemolované kabiny dostat. Hasiči proto vyřízli otvor v čelním sklu a pomohli mu dostat se ven pomocí žebříku. Pro jistotu ho záchranáři převezli k vyšetření. Druhé nákladní vozidlo mělo poškozený pouze návěs,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar.

Podle informací policejní mluvčí jely obě jízdní soupravy na dálnici D5 ve směru na Prahu v pravém jízdním pruhu. „Zřejmě vlivem mikrospánku narazil jedenašedesátiletý řidič s nákladní soupravou Scania do před ním jedoucí nákladní soupravy značky Daf, kterou řídil čtyřiatřicetiletý muž. Z důvodu odstraňování následků dopravní nehody byla dálnice v úseku dopravní nehody po dobu od 1:05 do 4:15 h uzavřena,“ řekla mluvčí Ivana Jelínková. Alkohol policisté na místě vyloučili dechovou zkouškou u obou řidičů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda kamionů, Dálnice D5, nehoda na D5, srážka dvou kamionů, dálnice, Praha, Scania

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva kamiony se srazily na dálnici D5, jednoho řidiče hasiči vyprostili otvorem vyříznutým do čelního skla  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.