Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Provoz na dálnici D5 od června do září zkomplikuje před hranicí se SRN uzavírka šestikilometrového úseku

Jízdu po dálnici D5 na západě Čech na Tachovsku zkomplikuje v létě další nepříjemná uzavírka. V době od 31. května do 6. září letošního roku se uzavře dálnice v úseku 144 – 150 kilometr ve směru do Německa. Celá pravá část dálnice D5 v tomto směru bude uzavřená z důvodu rekonstrukce vozovky a vjezdu na parkoviště.

„Pro řidiče osobních i nákladních vozidel to v praxi znamená, že na 144 km dálnice D5 za čerpací stanicí MOL budou oba pravé jízdní pruhy svedeny do jednoho a v místě přejíždění do protisměru (do levé části dálnice) bude maximální rychlost snížená na 60 km/h. V levé části dálnice D5 pak povede doprava oběma směry – tedy jeden jízdní pruh bude určený ve směru do SRN a druhý ve směru na Prahu. Rychlost zde bude snížena na 80 km/h,“ informovala mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

V důsledku uzavírky zmíněného úseku nebude možné využívat parkoviště po levé ani po pravé straně dálnice D5 na dálničním hraničním přechodě Rozvadov. Na parkovišti se nachází přibližně 300 – 400 parkovacích míst. Policie proto upozorňuje řidiče nákladních vozidel, aby s touto komplikací počítali.

V souvislosti s uzavřením celé pravé části dálnice D5 lze očekávat, že v místě uzavírky bude hustější provoz, není vyloučeno i to, že se budou tvořit kolony. Řidiči proto musí počítat s větší časovou rezervou pro jejich cestu, než je obvyklé za běžných okolností. „Pro odstavení nadměrných nákladů, které využívaly parkoviště na Rozvadově, je možné využít parkovací záliv na benzinové čerpací stanici Šlovice na 83 km dálnice D5,“ dodala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Ohodnoť článek

Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky Dálnice D5, ŘSD, dálniční odpočívka, uzavírka, oprava, rekonstrukce vozovky, Plzeňský, dálnice, Německo, Česko, okres Tachov, Rozvadov, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz na dálnici D5 od června do září zkomplikuje před hranicí se SRN uzavírka šestikilometrového úseku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.