Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Neodkládejte prodlouženou platnost technických kontrol vozidel, radí řidičům ministerstvo dopravy

Neodkládat prodlouženou platnost technických kontrol doporučuje ministerstvo dopravy a radí řidičům, aby vyrazili se svými vozy na pravidelnou prohlídku. Evropské nařízení Omnibus II sice prodloužilo lhůty pravidelných prohlídek automobilů o 10 měsíců u těch, kterým skončila či skončí lhůta a platnost technické způsobilosti mezi 1. září 2020 a 30. červnem 2021. Nyní již ale epidemiologická situace většinou nebrání návštěvám stanic technických kontrol. Řidiči by proto měli svá vozidla k prohlídkám přistavit.

„Stanice technických kontrol fungují v běžném režimu a je možné je bez problémů navštívit. Proto již doporučujeme všem majitelům vozidel, aby nečekali na konec prodloužené platnosti technické prohlídky, a vyrazili na ni už teď, pokud jim v tom nebrání zdravotní důvody,“ říká ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO).

V České republice nebyla zastavena nebo jiným způsobem omezena činnost stanic technických kontrol či stanic měření emisí. Od 12. dubna 2021 došlo k rozvolnění zakázaného pohybu osob mezi okresy. „Nic už nebrání tomu, aby provozovatelé vozidel, u nichž to nevyžaduje nepříznivá zdravotní situace, jeli na pravidelnou technickou prohlídku. Snahou Ministerstva dopravy je mimo jiné i předejít případnému zvýšenému zájmu a delšímu čekání na termín po skončení období prodloužení lhůt,“ vysvětlil mluvčí ministerstva František Jemelka.  

Prodloužení lhůty a platnosti osvědčení o technické způsobilosti se týká výhradně administrativního prodloužení, vozidlo jinak musí být technicky způsobilé k provozu na pozemních komunikacích.

Hodnocení článku je 22 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky STK, technická kontrola, prohlídka vozidla, ministerstvo dopravy, Ministerstvo dopravy České republiky, Karel Havlíček, ANO 2011, Česko, František Jemelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neodkládejte prodlouženou platnost technických kontrol vozidel, radí řidičům ministerstvo dopravy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.