Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Při ranní nehodě dvou osobáků zahynul jeden muž, další tři utrpěli těžká zranění

, aktualizováno 14. května 2021, 11:00

Zranění neslučitelná se životem utrpěl dnes ráno sedmapadesátiletý muž při nehodě dvou osobních automobilů. Vozidla se srazila v obci Rybnice na severním Plzeňsku. Záchranáři transportovali do nemocnice další tři vážně zraněné.

„K nehodě došlo nedaleko místa, kde právě zasahovala jednotka ze stanice Plasy, která zde likvidovala únik oleje na komunikaci. Zda to souvisí s dopravní nehodou vyšetřuje PČR. Spolupracovali jsme se ZZS při poskytování pomoci zraněným. Zlikvidovali jsme uniklé provozní kapaliny a zajistili místo události,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

„Záchranáři z místa střetu transportovali tři muže ve věku 33, 44 a 46 let se středně těžkými zraněními na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice. U dalšího muže (57) musel náš lékař z důvodu zranění neslučitelných se životem konstatovat exitus,“ uvedla Andrea Divišová ze záchranné služby.

Havárie se stala krátce po šesté hodině ranní na silnici I/27 na začátku obce Rybnice. „Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že ve směru od Plzně jel šestačtyřicetiletý řidič s vozidlem Škoda Octavia, který nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze komunikace. Na mokré vozovce při projíždění pravotočivé zatáčky nezvládl řízení a dostal smyk. Následně vyjel do protisměru, kde se střetl s vozidlem značky Hyundai, které řídil třiatřicetiletý muž," popsala příčinu nehody mluvčí policie Eva Červenková.

Při střetu se zranili oba řidiči a dva spolujedoucí z vozidla Škoda Octavia, kdy jeden z nich utrpěl vážná zranění, kterým na místě podlehl. Všichni zranění byli převezeni k ošetření záchrannou službou do nemocnice. Poslední cestující z vozidla Škoda Octavia vyvázl bez zranění. Požití alkoholu u obou řidičů na místě vyloučila dechová zkouška. Vzniklou škodu policisté odhadli na 200 tisíc korun. V současné době je silnice v obou směrech plně průjezdná.

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, tragická nehoda, smrtelné zranění, srážka dvou osobních automobilů, Plzeňský, úraz, havárie, Rybnice, Plzeňský kraj, Škoda Octavia, Fakultní nemocnice Plzeň, Andrea Divišová, Plasy, Hyundai, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při ranní nehodě dvou osobáků zahynul jeden muž, další tři utrpěli těžká zranění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.