Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Řidiči, připravte se na objížďky. Most přes železniční trať v Lobezské ulici se uzavře

Motoristé v Plzni se musí připravit na dopravní omezení spojené s opravou mostu v Lobezské ulici u křížení s ulicemi Částkovou a Sušickou. Přejít budou moci cyklisté a chodci, řidiči musí volit objízdné trasy. Most dostane po 15 letech nový povrch a dočká se dalších drobných úprav.

Od pátečního rána 14. května do nedělního večera 16. května se most uzavře pro veškerou dopravu. Stávající povrch dostane po 15 letech nový kabát, aby se nešířily trhliny a nebyla poškozena izolace mostu. Cena plánované opravy je 519 tisíc korun.

„Při opravě vozovky bude odfrézováno svrchních pět centimetrů stávajícího asfaltového povrchu a poté bude položena nová asfaltová vrstva. Ve finále bude také obnoveno vodorovné značení na vozovce. Během opravy bude obnoven nátěr zábradlí,“ popsal plánovanou opravu náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP 09).

Zároveň dodal, že oprava byla záměrně naplánovaná na víkend, kdy je nižší provoz. Uzavírka nicméně ovlivní individuální automobilovou dopravu i tu městskou. Autobusové linky č. 29 a 30 budou po dobu opravy odkloněny po Rokycanské a U Prazdroje, přes most Nad nádražím do Lobezské. Přes víkend tak nebudou autobusy stavět na zastávkách U Pietasu, U Astry a Rolnické náměstí. Autobusy obou linek budou mimořádně stavět na zastávkách trolejbusů 11, 15, N3 a N6 na zastávce Letná na Rokycanské. 

„Po této trase povede také objížďka pro individuální automobilovou dopravu. Povrch chodníků, na který navazuje cyklopruh v křížení Lobezské, Částkovy a Sušické ulice, projde jen drobnými opravami, takže pěší i cyklisté budou moci přes most přejít,“ dodala mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto plzen.eu

Štítky doprava, Plzeň, most, uzavírky, rekonstrukce, objížďky, oprava, Michal Vozobule, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči, připravte se na objížďky. Most přes železniční trať v Lobezské ulici se uzavře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.