Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Převrácený kamion s vysypaným nákladem blokuje dopravu na Plzeňsku, další nehoda se stala opodál

, aktualizováno 29. dubna 2021, 10:00

Nákladní automobil s nákladem písku se převrátil dnes ráno na silnici mezi obcemi Nekmíř a Tlučná na Plzeňsku. Vozidlo zůstalo po nehodě převrácené na boku. Při havárii se zranil jeho řidič. U další vážné nehody zasahovaly složky IZS kolem deváté hodiny jen pár kilometrů od první havárie. U Všerub se střetl osobák s náklaďákem.

„Nehoda se stala krátce před osmou hodinou ráno. Písek se vysypal na vozovku. Nehoda blokuje silnici. Na místě došlo také k úniku provozních kapalin,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

"Do nemocnice jsme transportovali s lehkým zraněním dvaapadesátiletého řidiče vozidla," informovala Mária Svobodová ze záchranné služby. 

Řidič NA tovární značky Volkswagen s navěsem jel ve směru z Tlucné na Všeruby, kdy na přímém úseku komunikace najel na pravou krajnici, která se se soupravou utrhla. Lehce zraněný řidič měl negativní test na alkohol. Komunikace je už opět průjezdná. Předtím bylo třeba přeložit vysypaný náklad do jiného vozidla a vrátit pomocí těžké techniky převrácené vozidlo zpátky na kola. 

Skutečně jen nedaleko od první nehody vyjížděli hasiči o hodinu později k dalšímu vážnému zásahu. "Na křižovatce silnic III/2045a III/2046 mezi obcemi Všeruby a Kunějovice zasahujeme u dopravní nehody nákladního a osobního vozidla. Jednu osobu jsme museli vyprostit pomocí hydraulických nástrojů. Poté byla předána do péče záchranářům," uvedl mluvčí hasičů Poncar. Pětasedmdesátiletého muže záchranáři převezli do nemocnice na urgentní příjem se středně těžkým zraněním a při vědomí.

"Dvaačtyřicetiletý řidič dodávky Volkswagen Crafter jdoucí ve směru od Všerub na Kunějovice nedal přednost v jízdě osobního automobilu značky Dacia, které jelo po hlavní komunikaci směrem na Zahrádku. V prostoru křižovatky se vozidla srazila a následně zůstala převrácena v příkopu. U řidiče dodávky alkohol vyloučen dechovou zkouškou. Řidič osobáku utrpěl lehká zranění a zkouška vzhledem ke stavu zraněného nebyla provedena," uvedla mluvčí policie Eva Červenková. Způsobená škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 230 tisíc korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda kamionu, vysypaný náklad, nehoda se zraněním, zásah hasičů, Plzeňsko, havárie, Plzeňský kraj, silnice, Všeruby, Tlučná, Nekmíř, úraz, Volkswagen, Písek, Dacia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Převrácený kamion s vysypaným nákladem blokuje dopravu na Plzeňsku, další nehoda se stala opodál  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.