Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Namol opilý cizinec v AUDI se v protisměru řítil po dálnici D5, nadýchal přes čtyři promile

V protisměru se řítilo po dálnici D5 ve směru na Prahu vozidlo značky AUDI. Policisté o něm dostali hlášení, když se automobil pohyboval na 142,5 kilometru dálnice. Do akce okamžitě vyrazily policejní hlídky, kterým se později podařilo automobil zastavit. Za jeho volantem seděl totálně opilý občan Polska.

Incident se stal v sobotu odpoledne. "Okamžitě po nahlášení automobilu jedoucím po dálnici D5 v protisměru projely policejní hlídky několikakilometrový úsek dálnice, ale žádné auto v protisměru neobjevily. S největší pravděpodobností si chybu řidič přibližně po osmi ujetých kilometrech uvědomil. Své auto na 138 km otočil a dálnici následně opustil. Je štěstí, že v té době byl na dálnici minimální provoz," uvedla mluvčí policide Veronika Hokrová.

Vozidlo se povedlo zastavit policistům z dálničního oddělení Ostrov u Stříbra, a to v místě odpočívadla na Svaté Kateřině. Policisté u jedenapadesátiletého cizince provedli dechovou zkoušku na alkohol. Ten na displeji ukázal hodnotu 4,06 promile alkoholu v dechu motoristy. Na výzvu policie se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření ve zdravotnickém zařízení spojenému s odběrem krve.  "Poté řidič putoval na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Následně s ním budou provedeny další procesní úkony a bude rozhodnuto o přesné právní kvalifikaci," doplnila mluvčí policie. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Richard Beneš

Štítky jízda v protisměru, dálnice D5, opilý cizinec, alkohol za volantem, dálnice, Audi, Polsko, Praha, Ostrov u Stříbra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Namol opilý cizinec v AUDI se v protisměru řítil po dálnici D5, nadýchal přes čtyři promile  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.