Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Podívejte se na novou tramvaj, která ještě letos začne jezdit v ulicích Plzně

Nová generace velkokapacitních tramvají začne už co nevidět brázdit ulice západočeské metropole. Ještě předtím musí ale absolvovat řadu testů a zkušebních jízd. Do provozu by se měla zařadit ještě letos. Cestujícím nabídne moderní a bezpečné svezení.

Škoda Transportation představila novou velkokapacitní tramvaj Škoda ForCity Smart pro Plzeň, která nabídne 185 míst (z toho 64 k sezení). Délka vozu je 29 metrů.

Výrobce slibuje, že nové tramvaje budou disponovat řadou technických předností, jako je například pět dvoukřídlých dveří po obou stranách vozidla, plně otočné podvozky a nízké nápravové tlaky, které jsou šetrné ke kolejovému svršku. Tramvaje by neměly mít problém projet ostrými zatáčkami nebo stoupáním.

„Tramvaje budou odpovídat nejnovějším evropským normám. Například skelet čela vozidla je navržen tak, aby více chránil řidiče a cestující v případě kolizí a současně byl ohleduplný i k dalším účastníkům dopravy. Nové uspořádání stanoviště řidiče rovněž poskytuje lepší výhled pro řidiče a pohodlnější ergonomii řízení,“ uvádí výrobce.

Vozy jsou všechny nízkopodlažní s moderním informačním systémem a kamerami. Nový bude i interiér, kde hlavní roli hraje funkčnost a jednoduchost. Tramvaje jsou také plně klimatizované.

Tramvaje z této řady jezdí například ve finských Helsinkách, cestujícím také začnou sloužit v německých městech Mannheim, Ludwigshafen a Heidelberg.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Škoda Transportation

Štítky doprava, pmdp, tramvaj, Škoda Transportation, Plzeň, Škoda Artic, Helsinky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podívejte se na novou tramvaj, která ještě letos začne jezdit v ulicích Plzně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.