Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ve vánici skončila cisterna s mlékem zapíchnutá do zdi domu, další náklaďák zůstal viset na plotě

, aktualizováno 7. dubna 2021, 11:14

Cisterna zapíchnutá do zdi domu a nákladní automobil převrácený v husté vánici na pozemek rodinného domu, tak skončila v úterý večer nebezpečná jízda na zasněžené a kluzké vozovce pro dva motoristy. Hasiči vyjížděli k těmto nehodám do Klenčí pod Čerchovem na Domažlicku a do obce Nalžovy na Klatovsku.

Před půl desátou večer projížděl řidič (61) s nákladním vozem značky Iveco od obce Lísková na Draženov. „Při projíždění pravotočivé zatáčky dostal motorista na zasněženém povrchu silnice s vozidlem smyk, vyjel k levému okraji komunikace a následně vjel na pravý okraj mimo silnici. Postupně narazil do dopravního značení, oplocení domu a plynové přípojky,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová. Ve finále zůstalo auto částečně převrácené na boku opřené o plot a jen díky tomu nepoškodilo dům.

K úniku plynu z přípojky naštěstí nedošlo. Řidič vyvázl bez zranění. Alkohol u něj vyloučila dechová zkouška. Na nákladním automobilu Iveco Eurocarga vznikla škoda 200 tisíc korun, na přepravovaném nákladu europalet vznikla škoda tři tisíce korun, škoda na plynové přípojce byla vyčíslena na 25 tisíc korun a dva tisíce činí škoda na doprav ním značení.  

Půl hodiny před půlnocí vyjížděli hasiči k další podobné nehodě do Nalžov. „Cisterna převážející mléko tam zakončila jízdu z kopce na kluzkém zasněženém povrchu nárazem do hradby, stromu a do zdi domu. K proražení pláště cisterny naštěstí nedošlo. Protože souprava neblokovala provoz na komunikaci a nijak neohrožovala okolí, vyprostila vozidlo nad ránem soukromá firma,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

"Ve 23.20 hodin řídil dvaatřicetiletý muž z obce na Stodsku jízdní soupravu složenou z nákladního vozidla značky Volvo a návěsu. Muž jel s vozidlem ve směru od Horažďovic na Klatovy. V levotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace, vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do betonového oplocení u domu a dopravního značení. Provedená dechová zkouška byla u muže s negativním výsledkem. Na vozidle vznikla škoda ve výši 160 tisíc korun a oplocení a dopravním značení 55 tisíc korun," uvedla k nehodě mluvčí policie Dana Ladmanová.

nprap. Ladmanová Dana

FOTOGALERIE: Nehody na sněhu

Středa, 7. dubna 2021, 10:12

FOTOGALERIE: Nehody na sněhu
FOTOGALERIE: Nehody na sněhu

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK / Policie ČR

Štítky nehoda nákladního automobilu, nehoda cisterny, nehoda na sněhu, hasiči, Plzeňský, dům, havárie, nákladní automobil, okres Domažlice, okres Klatovy, Iveco, Klenčí pod Čerchovem, Nalžovy, Draženov, Lísková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve vánici skončila cisterna s mlékem zapíchnutá do zdi domu, další náklaďák zůstal viset na plotě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.