Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Pošumaví bude jezdit nový dopravce, smlouvu s krajem podepsal na deset let

Radní Plzeňského kraje se dohodli s ústeckým dopravcem, který by měl vozit cestující v Pošumaví od konce roku 2023. Jedná se o vlakové spoje na trati Horažďovice - Sušice - Klatovy se zajížděním až do Strakonic. Druhou linkou je úsek Domažlice – Klatovy. Smlouva platí pro období od prosince 2023 do prosince 2033.

„Společnost GW Train Regio a. s. nabídla v elektronické aukci nejnižší nabídkovou cenu 157,18 korun za vlakokilometr, kterou dále dodatkem snížil ve prospěch kraje na cenu 155,94 koruny,“ uvedl náměstek hejtmanky pro dopravu Pavel Čížek (STAN).

Nový dopravce bude zajišťovat provoz vlaků na linkách P11 Horažďovice předměstí – Sušice – Klatovy a P23 Domažlice – Klatovy. Do prosince 2022 je tento provoz zajištěný skrze České Dráhy, se kterými kraj uzavřel pouze dočasnou smlouvu. Nový dopravce podle náměstka přinese i podstatné zkvalitnění dopravy a komfort pro cestující.

Modernizované nízkopodlažní a klimatizované jednotky GW Train Regio budou v prosinci roku 2023 navazovat v Horažďovicích na nové vlaky Regiopanter Českých drah. V  Klatovech navážou na nové vlaky Regiopanter, které vyjedou letos v prosinci a na moderní jednotky PESA v Domažlicích. Tím bude okruh uzavřen a cestující bude všude obsloužen vlaky na úrovni 21. století,“ shrnul Čížek závěrem.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto GW Train Regio

Štítky doprava, vlak, GW Train Regio, dopravce, Plzeňský kraj, Pošumaví, Horažďovice, Sušice, Klatovy, Domažlice, Strakonice, Pavel Čížek, České dráhy, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Pošumaví bude jezdit nový dopravce, smlouvu s krajem podepsal na deset let  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.