Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Těžký večer záchranářů v Plzeňském kraji, zasahovali u sedmi nabouraných vozů

K vážným nehodám vyjížděly včera večer složky IZS na Rokycansko, severní Plzeňsko a Klatovsko. Na třech místech tam havarovalo celkem sedm vozidel. K nehodě na Klatovsku odletěl i vrtulník letecké záchranné služby vzhledem k těžkému zranění dítěte.

Nejprve zasahovali záchranáři u nehody poblíž Horní Břízy na silnici I/27. Podle prvotních informací jel vůz značky VW Golf s čtyřiačtyřicetiletým řidičem ve směru od Plzně na Kaznějov. Vozidlo zastavil, jelikož před ním stála porouchaná dodávka. Za ním jedoucí osmnáctiletý řidič rovněž s VW Golf nestačil ve vysoké rychlosti zareagovat na dopravní situaci. „Chtěl se vozidlům před sebou vyhnout, strhl řízení do protisměru, kde se střetl se Škodou Rapid, kterou řídil jedenadvacetiletý motorista,“ popsala nehodu mluvčí policie Ivana Jelínková.

Náraz zcela zdemoloval škodovku, která skončila mimo vozovku. Golf potom narazil do obou dalších vozidel a také havaroval v příkopu. V péči záchranářů skončili tři účastníci hromadné nehody. Naštěstí utrpěli jen lehčí zranění. Alkohol u všech řidičů vyloučily dechové zkoušky. Přesnou příčinou a okolnostmi dopravní nehody se zabývají policisté z územního odboru Plzeň-venkov.

Krátce poté vyjížděly složky IZS k obci Dobřív, kde se střetly dva osobáky na silnici II/117. Vozidlo tam po střetu ještě narazilo do hradby u rodinného domu. Do nemocnice záchranáři transportovali zraněnou jedenatřicetiletou ženu.

Nejvážnější havárie se ale stala poblíž Janovic nad Úhlavou. „Šestadvacetiletá řidička havarovala se svým vozem asi 500 metrů před Janovicemi. Ve vozidle s ní cestoval o rok starší muž a ještě dvě děti mladíš 15 let. Alkohol u řidičky vyloučila dechová zkouška. Přesnou příčinou a okolnostmi se zabývají policisté z územního odboru Klatovy,“ uvedla bez dalších podrobností k okolnostem nehody mluvčí policie Jelínková. Zatím není jasné, co bylo příčinou havárie. 

„Z místa události vrtulník letecké záchranné služby transportoval jedno dítě do FN Lochotín s těžkým zraněním. Do Klatovské nemocnice jsme transportovali řidičku se středně těžkými zraněními. Muže a další dítě jsme odvezli do nemocnice na prohlídku po nehodě,“ řekla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky nehoda osobáků, střet osobních vozidel, nehoda se zraněním, letecká záchranná služba, havárie, Plzeňský kraj, úraz, okres Klatovy, okres Rokycany, Volkswagen Golf, Plzeň, Horní Bříza, Kaznějov, Janovice nad Úhlavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Těžký večer záchranářů v Plzeňském kraji, zasahovali u sedmi nabouraných vozů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.