Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidiči, pozor na ledovku! Potrápit má celou republiku

Meteorologové varují chodce i řidiče před nebezpečím námrazy. Pozor by si měli dávat šoféři zejména na komunikacích, které se v zimě neudržují. V Plzeňském kraji se to týká především komunikací na Šumavě jako je okolí Modravy, Kvilda, Srní a Železná Ruda. Výstraha platí od zítřejších ranních hodin.

O víkendu hrozí v celé republice náledí. Podle Českého hydrometeorologického ústavu bude na většině území padat mokrý sníh a v sobotu se ochladí. To může mít za následek tvorbu náledí a zmrazků.

„Hrozí nebezpečí úrazů v důsledku uklouznutí. Na neošetřených komunikacích můžou nastat problém v dopravě a zvýšená nehodovost. Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně,“ varuje ČHMÚ. Víkend bude zatažený s deštěm a sněžením. Teploty přes den se vyšplhají na maximálně tři stupně Celsia.

Počasí potrápilo i řidiče u Nebílov, který nezvládl vozidlo, sjel do příkopu a skončil na střeše částečně mimo vozovovku. Z nehody vyvázl s lehkým zraněním. Jízdu po zasněžené silnici nezvládla ani devětatřicetiletá žena, která havarovala mezi obcemi Nové Sedliště a Mlýnec. 

„Z dosavadního šetření vyplývá, že nepřizpůsobila rychlost jízdy vozidla povětrnostním podmínkám, stavu a povaze komunikace a po projetí mírné pravotočivé zatáčky na sněhové vrstvě na komunikaci nezvládla řízení, vozidlo uvedla do smyku a vyjela do protisměru, kde čelně narazila do protijedoucího vozidla. Po střetu sjela obě vozidla do silničních příkopů. Řidička při nehodě utrpěla zranění, a tak byla převezena do nemocnice na ošetření," dodala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay

Štítky doprava, zima, ledovka, sníh, námraza, ČHMÚ, Šumava, Český hydrometeorologický ústav, Plzeňský kraj, Železná Ruda, Modrava, Kvilda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči, pozor na ledovku! Potrápit má celou republiku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.