Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Plzeňské ČSAD se stalo součástí velkého autobusového dopravce

Součástí velkého autobusového dopravce Z-Group bus se stalo také plzeňské ČSAD, které se sloučilo s firmou Autobusová doprava Miroslav Hrouda ze Zbirohu. Ve společnosti je i několik dalších regionálních autobusových dopravců z různých koutů České republiky.

Svou značku, která má na Plzeňsku obrovskou tradici a historii, si ale plzeňské ČSAD ponechá, je po něm pojmenována celá divize nově vzniklého celorepublikově působícího dopravce. Divizi Z-Group bus pod názvem ČSAD autobusy Plzeň, která bude obsluhovat jihozápad Čech, vede i nadále dosavadní ředitel ČSAD autobusy Plzeň Václav Königsmark.

„Děkuji všem našim cestujícím za rok 2020 a přeji jim hodně zdraví do roku 2021 a věřím, že zůstanou nadále našimi spokojenými zákazníky,“ sdělil Václav Königsmark, ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň autobusového dopravce Z-Group bus.

V tuto chvíli má divize ČSAD autobusy Plzeň 110 autobusů a 160 zaměstnanců. Plynule navazuje na dosavadní fungování ČSAD autobusy Plzeň, které neskončilo a tímto způsobem funguje nadále. Všechny stávající smlouvy zůstávají v platnosti, Z-Group bus převzal i všechny závazky, které budou plně uhrazeny.

Z-Group bus a jeho sesterské dopravní společnosti zaměstnávají celkem 1200 řidičů a další provozní a manažerský personál. Další řidiče se společnost chystá nabírat, plánuje expanzi do dalších krajů. Skupina zajišťuje veřejnou linkovou autobusovou dopravu v několika regionech, ve Zlínském kraji, Moravskoslezském kraji, Plzeňském kraji, Karlovarském kraji, Ústeckém kraji, Středočeském kraji a v Praze.

Dále provozuje městskou hromadnou dopravu v několika městech, vnitrostátní i mezinárodní zájezdovou dopravu, cyklobusy a skibusy, zajišťuje náhradní autobusovou dopravu při výlukách železnice, nabízí servisní a pneuservisní služby autobusů a nákladních vozidel, provozuje mycí linky autobusů a nákladních vozidel.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČSAD Plzeň

Štítky ČSAD Plzeň, autobusová doprava, Z-Group bus, Plzeňský, ČSAD, Plzeň, Česko, Zbiroh, Plzeňský kraj, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňské ČSAD se stalo součástí velkého autobusového dopravce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.