Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dopravu v Plzeňském kraji komplikuje sníh, na silnici I/20 uvízl v kopci kamion

Vrstva rozbředlého sněhu, který místy namrzá, leží dnes ráno na silnicích v Plzeňském kraji. V některých úsecích silnic tvoří silný nárazový vítr sněhové jazyky. Dálnice D5 je převážně mokrá po solení. Ve stoupání na Vlčtejn na jižním Plzeňsku na silnici I/20 ve směru od Českých Budějovic na Plzeň uvízl ráno kamion, který tam zcela ochromil dopravu. Tvořily se dlouhé kolony vozidel, mnozí řidiči se otáčeli a jeli hledat objízdnou trasu.

Kvůli závějím je stále uzavřená silnice z Klenčí pod Čerchovem do Postřekova na Domažlicku, informuje dnes ráno dopravní zpravodajství Ředitelství silnic a dálnic.

Závěje a sněhové jazyky na asi tříkilometrovém úseku blokují silnici mezi Klenčím a Postřekovem od středy. Dnes je uvolní silničáři s těžkou technikou.

Se sněhovými jazyky se ale mohou potkat řidiči i na jiných silnicích v kraji, například na silnici první třídy na hlavním tahu z Plzně na Karlovy Vary v okolí Bezvěrova, kde může silnice i namrzat. Sněhové jazyky se na severním Plzeňsku mohou tvořit i v okolí Vysoké Libyně, u Myslinky na sever od Plzně je silnice kvůli sněhu a kluzké vozovce špatně sjízdná pro nákladní auta. Sněhové jazyky se mohou na silnicích tvořit také na Tachovsku, jižním Plzeňsku či Klatovsku.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky silnice, sjízdnost silnic, údržba silnic, sněžení, SÚSPK, nehody, Plzeňský, silničáři, Plzeňský kraj, Plzeň, České Budějovice, Vlčtejn, Dálnice D5, Ředitelství silnic a dálnic, Klenčí pod Čerchovem, okres Domažlice, Postřekov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu v Plzeňském kraji komplikuje sníh, na silnici I/20 uvízl v kopci kamion  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.