Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Motoristé pozor, policie dnes v 8:00 uzavře silnici I/26 mezi Babylonem a odbočkou na Českou Kubici

, aktualizováno 13. ledna 2021, 7:10

Policie dnes úderem osmé hodiny uzavře silnici I/26 mezi Babylonem a odbočkou na Českou Kubici na Domažlicku. Důvodem je přeložení nákladu z kamionu, který tam havaroval včera odpoledne. Pro nákladní automobily je uzavřená kvůli sněhu také silnice II/190 v úseku Zelená Lhota - Železná Ruda.

„Úplná uzavírka komunikace se plánuje na pět až šest hodin. Objízdné trasy budou značeny dopravními značkami. Ze SRN bude silnice přes Folmavu pro nákladní automobily uzavřena. Trasa povede z Furth im Waldu na Eschlkam a na hraniční přechod Všeruby,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Pro osobní automobily bude hraniční přechod Folmava otevřený. „V České Kubici ale povede objízdná trasa na Všeruby. Z ČR do SRN povede objízdná trasa v Draženově přes přechod Lísková, dále po II/189 přes Klenčí pod Čerchovem. Osobáky, které pojedou od Domažlic, mohou přes Trhanov, pro nákladní automobily povede objízdná trasa přes Draženov,“ vysvětlila mluvčí policie.

Na zasněžené silnici u Babylonu na Domažlicku havarovalo nákladní auto v úterý odpoledne. Při projíždění rovného úseku dostal sedmapadesátiletý řidič na zasněžené vozovce s vozidlem smyk, vjel na pravou krajnici a poté sjel do silničního příkopu. S nákladním vozidlem a návěsem se otočil na pravý bok a narazil do tří vzrostlých listnatých stromů. Lehce zraněn byl řidič. Na nákladním vozidle Scania vznikla škoda 500 tisíc korun, na návěsu 300 tisíc korun. Na nákladu, který převážel, byla škoda vyčíslena na 95 tisíc korun. Kamion převážel spoilery k automobilům.

Pro nákladní automobily je uzavřená také silnice II/190 v úseku Zelená Lhota - Železná Ruda. Správa a údržba silnic osadila příslušné zákazové dopravní značky v Železné Rudě a v Nýrsku. Silničáři se snaží silnici zprůjezdnit pro nákladní automobily, bohužel na místě lze použít pouze inertní posyp. Objízdná trasa pro náklaďáky vede po silnici I/27 Klatovy-Čachrov-Železná Ruda, ale pouze se sněhovými řetězy.

V souvislosti s dopravní nehodou nákladního automobilu je dnes ráno dálnice D5 na 114 km ve směru na Prahu neprůjezdná. Objížďka vede pres Exit 119 (Benešovice) na Stříbro a zpet na D5 exit 107 ( Ostrov).

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda kamionu, uzavírka silnice, objízdné trasy, překládání nákladu, hraniční přechody, silnice, nákladní automobil, policie, Babylón, Česká Kubice, Železná Ruda, okres Domažlice, Zelená Lhota, Německo, Všeruby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoristé pozor, policie dnes v 8:00 uzavře silnici I/26 mezi Babylonem a odbočkou na Českou Kubici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.