Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Velká akce krajských silničářů, do terénu dnes vyjely poprvé za celou zimu všechny vozy

Do terénu vyjely v Plzeňském kraji dnes vůbec poprvé za letošní zimu všechny údržbové vozy krajské Správy a údržby silnic. Na většině regionu a zejména pak ve vyšších polohách od rána sněží. Sněžit má dál a bude se i ochlazovat. Motoristé proto musí počítat s namrzajícími vozovkami. 

"Plus minus do těch 400 metrů napadaný sníh hned taje. Nad 400 až do 600 metrů začíná držet a jsou tam tak tři centimetry. A v nejvyšších polohách, zejména na Šumavě, napadlo do odpoledních hodin přes deset centimetrů," uvedl dispečer krajských silničářů Jiří Slapnička. V příhraničních horských oblastech Šumavy a Českého lesa, kde napadl sníh jako první, už vyjížděli silničáři třikrát.

"Je to první den, kdy jsme museli vyjet se všemi auty po celém kraji. Nejvyšší nasazení je na Klatovsku. Ale také na Lískové na Domažlicku (český les) už byli silničáři třikrát," uvedl. Vzhledem k tomu, že se má ochladit, bude se sníh ve vyšších polohách držet.

"Přeháňky postupně přecházejí z jihu na sever," uvedl dispečer. Na Plzeňsku byly teploty kolem 15:00 hodin mírně nad nulou, Folmava na Šumavě má minus půl stupně, na horách je kolem minus dvou stupňů.

Silnice jsou všude průjezdné. Nejvážnější nehoda se stala na zasněžené vozovce v ranních hodinách na Klatovsku poblíž obce Číhaň, kde se na křižovatce srazily dva osobní automobily. V péči záchranářů skončily obě řidičky. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky silnice, sjízdnost silnic, údržba silnic, sněžení, SÚSPK, nehody, Plzeňský, silničáři, Plzeňský kraj, Šumava, okres Klatovy, Český les, okres Domažlice, terén

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká akce krajských silničářů, do terénu dnes vyjely poprvé za celou zimu všechny vozy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.