Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Hasiči vyprošťovali řidiče z kabiny převráceného náklaďáku pomocí pneumatických vaků

, aktualizováno 16. listopadu 2020, 19:00

Složky IZS zasahují na silnici II/180, která vede z Chotěšova na Dobřany. Havaroval tam nákladní automobil, který sjel ze silnice a na poli se převrátil na bok. Vozidlo tam hasiči vyprošťují za pomoci jeřábu. Další vážná nehoda se dnes dopoledne stala poblíž obce Halže na Tachovsku, kde se střetl osobák s dodávkou.

„K vyproštění řidiče bylo nutné nadzvednout kabinu pomocí pneumatických vaků,“ informoval o nehodě u Chotěšova mluvčí hasičů Petr Poncar. Z převráceného vozidla uniko na pole podle jeho odhadu kolem 300 litrů nafty. Komunikace je uzavřena v obou směrech. Na místě je i záchranná služba. 

Na urgentní příjem do fakultní nemocnice transportovali záchranáři šestašedesátiletého řidiče. "Utrpěl středně těžké zranění, byl při vědomí a nebyl přímo ohrožen na životě," uvedla Andrea Divišová ze áchranné služby.

"Řidič je s nákladním vozidlem Scania s návěsem od obce Vodní Újezd na Chotěšov. Asi 600 metrů před Chotěšovem přejel pravou krajnici a ve snaze dostat se zpět na vozovku dostal s vozidlem smyk. Přejel levou krajnici a havaroval na boku vlevo mimo komunikaci. Řidič utrpěl zranění a vzhledem k tomu nebyl schopen dechové zkoušky. Proto byl nařízen odběr krve v nemocnici. Škoda na vozidle a návěsu byla vyčíslena na 800 tisíc korun. Silnice bude ještě zhruba tři hodiny neprůjezdná," uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Mezi Halží a Brankou na Tachovsku se už dopoledne srazila dodávka s osobním automobilem. „Osmnáctiletý řidič Volkswagenu Polo při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy na mokrém povrchu, nezvládl řízení a s vozidlem dostal smyk. Vyjel do protisměru, kde čelně narazil do vozidla značky Fiat Ducato, které řídil jedenapadesátiletý řidič. Po nárazu se osobní auto odmrštilo do levého silničního příkopu, kde se převrátilo na střechu,“ informovala mluvčí policie Dagmar Jiroušková.

Při nehodě byl zraněný řidič volkswagenu, kterého záchranná služba z místa převezla na vyšetření do nemocnice. Druhého řidiče ošetřili záchranáři na místě. Požití alkoholu u obou účastníků policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Vzniklou škodu na autech odhadli na celkových 150 000 korun.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, nehoda se zraněním, nehoda nákladního automobilu, nehoda dodávky, Chotěšov, okres Tachov, Halže, Dobřany, nemocnice, Andrea Divišová, Volkswagen, silnice, Scania, Vodní Újezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči vyprošťovali řidiče z kabiny převráceného náklaďáku pomocí pneumatických vaků  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.