Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V říjnu na silnicích v Plzeňském kraji zemřeli tři lidé, stejně jako před rokem

Celkem tři lidé zahynuli v říjnu při dopravních nehodách na území Plzeňského kraje. Jde o stejný počet jako loni v tomto období. Od začátku letošního roku přišlo o život při haváriích na silnicích v kraji 32 osob.

Dva motorkáři přišli o život při nehodě, která se stala 25. října mezi obcemi Petrovičky a Petrovice na Klatovsku. Oba muži se čelně střetli na úseku silnice, který milují právě motorkáři, vzhledem k táhlým zatáčkám silničky vedoucí mezi pastvinami. Oba muži při střetu utrpěli zranění neslučitelná se životem. Jedna z motorek po nehodě začala hořet a oheň zasáhl i velkou část těla mrtvého motorkáře.  

Další smrtelná nehoda se stala 29. října na dálnice D5 u Rokycan. Řidič nákladního automobilu tam udělal naprosto fatální chybu, která stála život dalšího motoristy totiž ve tmě přehlédl sjezd k čerpací stanici na dálnici. Řidič náklaďáku začal couvat ke sjezdu a do zadní části couvajícího vozidla narazila dodávka, jejíž řidič střet nepřežil.

Celkem se během října stalo v kraji 252 nehod, což je o 100 méně než loni. Při nehodách utrpěli čtyři lidé těžké zranění, 109 vyvázlo s lehkým zraněním. Celková škoda byla vyčíslena na 17,8 milionu korun, což je pod ročním průměrem. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nahlášených nehod se stalo ve středu 7. října, celkem šlo o 17 havárií.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehody, smrtelná nehoda, těžké zranění, nehody v říjnu, Plzeňský, silnice, havárie, Plzeňský kraj, úraz, okres Klatovy, Petrovice, Petrovičky, Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V říjnu na silnicích v Plzeňském kraji zemřeli tři lidé, stejně jako před rokem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.