Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Složky IZS zasahovaly odpoledne u dvou vážných nehod, při jedné zemřel řidič osobáku

, aktualizováno 2. listopadu 2020, 21:16

Tragická dopravní nehoda ochromila dnes odpoledne provoz na hlavním silničním tahu Plzeň – Klatovy. Kolem půl druhé se mezi Přešticemi a obcí Lužany střetl nákladní vůz s osobním automobilem. Jeho řidič střet nepřežil. U další vážné nehody zasahovaly složky IZS odpoledne také na Tachovsku, kde se srazily dva nákladní automobily.  

Nehoda u Přeštic se stala na rovném úseku silnici I/27. Nákladní automobil zůstal po střetu částečně mimo silnici. Řidiči osobního vozu značky Opel Corsa už přivolaní záchranáři nedokázali pomoci a zemřel na místě.

„Podle prvotních informací jel dvaatřicetiletý řidič vozu značky Opel Corsa jel ve směru od obce Lužany. Mezi Lužany a Přešticemi přejel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde v tu chvíli projížděl nákladní automobil, který řídil sedmačtyřicetiletý muž. Řidič osobního automoboli bohužel při nehodě utrpěl zranění neslučitelná se životem,“ informovala mluvčí policie Ivana Jelínková.

Alkohol u řidiče nákladního automobilu na místě vyloučila dechová zkouška. U zemřelého bude nařízena soudní pitva. Veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování.

Teprve krátce po 21. hodině se podařilo vyprostit havarované automobily a úsek byl opt plně průjezdný. Až do té doby vedla objízdná trasa přes obec Skočice. 

Dva nákladní automobily se srazily dnes odpoledne na silnici mezi obcemi Halže a Horní Výšina na Tachovsku. Při nehodě se zranila jedna osoba, kterou museli hasiči vyprostit z kabiny bez použití hydraulických nástrojů. Drobný únik provozních kapalin hasiči zlikvidovali sorbentem. Informoval o tom mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda, smrtelná nehoda, tragická nehoda, střet osobáku s nákladním automobilem, jižní Plzeňsko, nákladní automobil, silnice, Přeštice, okres Tachov, Lužany, Plzeň, Klatovy, Opel Corsa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Složky IZS zasahovaly odpoledne u dvou vážných nehod, při jedné zemřel řidič osobáku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.