Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Řidič po srdeční zástavě havaroval, do života ho vrátili svědci nehody díky resuscitaci

Srdeční zástavu prodělal za volantem svého vozu přibližně šedesátiletý motorista, který dnes odpoledne havaroval u Horní Břízy na severním Plzeňsku. Do života ho vrátili svědci nehody, kteří na místě provedli resuscitaci.

"Nehoda se stala před čtvrtou hodinou odpoledne na silnici u Horní Břízy, kde osobní automobil skončil mimo silnici. Řidič při jízdě ztratil vědomí, příčinou byla srdeční zástava. Při nehodě neutrpěl žádné zranění,“ uvedla k případu mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.

Řidič měl obrovské štěstí, že v okamžiku, kdy mu šlo o život, byli na blízku svědci nehody, kteří mu okamžitě poskytli pomoc. „Kolemjdoucí pohotově zareagovali, okamžitě muže vytáhli z vozu a velmi kvalitně prováděli laickou resuscitaci až do příjezdu našich posádek. Muže pak předali záchranáři do péče lékařů na Emergency FN,“ doplnila mluvčí krajské záchranné služby.

Svědkům nehody, kteří muže se srdeční zástavou zachránili, patří obrovské poděkování. A určitě by si zasloužili nominaci na ocenění Gentleman silnic. Bez jejich pomoci by motorista pravděpodobně nepřižil. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky nehoda, srdeční zástava, laická resuscitace, záchrana života, havárie, silnice, Horní Bříza, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič po srdeční zástavě havaroval, do života ho vrátili svědci nehody díky resuscitaci  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.