Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Řidič neodhadl výšku železničního podjezdu, naloženým bagrem ho poškodil

Za železnou konstrukci železničního podjezdu v obci Kout na Šumavě zachytil bagrem Komatsu naloženým na nákladním automobilu jeho čtyřiapadesátiletý řidič. Motorista při průjezdu pod železničním podjezdem neodhadl výšku nákladu, který vezl na přívěsu.

„Po dopravní nehodě řidič zastavil nákladní vozidlo v prostoru nádraží v obci Kout na Šumavě a celou věc oznámil na linku 158. Policisté při vyšetřování dopravní nehody zjistili, že porušil dopravní značku Zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje vyznačenou mez 3,7 metrů,“ informovala domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.  

Vzhledem k dopravní nehodě byl na železniční trati přerušen provoz na dvě hodiny. Nedošlo ke zranění osob, požití alkoholických nápojů u řidiče bylo vyloučeno provedenou dechovou zkouškou. „Škoda na nákladním automobilu Volvo nevznikla. Na nákladním přívěsu byla škoda vyčíslena na pět tisíc korun, na přepravovaném bagru Komatsu vznikla škoda 95 tisíc korun, na mostní konstrukci byla škoda vyčíslena na 400 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky havárie u železničního podjezdu, nehoda s bagrem, vysoký náklad, železniční podjezd, bagr, nákladní automobil, Komatsu, Kout na Šumavě, dopravní nehoda, ŠKODA AUTO a.s., Volvo Cars

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič neodhadl výšku železničního podjezdu, naloženým bagrem ho poškodil  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.