Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Plzeňskou křižovatku Sukova – Schwarzova začínají od středy nově řídit semafory

Semafory začnou od středy 7. října nově řídit křižovatku Sukova – Schwarzova v Plzni na Borech. Stavební práce s přebudováním úseku začaly v polovině července, přestavba trvala přes dva měsíce a v tomto případě se ji podařilo zrealizovat s minimálním omezením osobní dopravy.

„Realizací přestavby křižovatky dojde k významnému zvýšení bezpečnosti chodců i vozidel v úseku Sukova – Schwarzova. Ke zlepšení podmínek pro pohyb chodců přispěje, že signalizovaný přechod přes Sukovu ulici bude nově na obou ramenech křižovatky v ulici Sukova. Celkové náklady na přebudování křižovatky jsou ve výši 7,1 milionu korun,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP 09).

V rámci přebudování křižovatky město stavebně upravilo napojení Schwarzovy ulice do Sukovy ulice, vybudovalo bezbariérové chodecké přechody, osadilo světelné signalizační zařízení, přeložilo stožár veřejného osvětlení a provedlo související vodorovné dopravní značení. Nové světelné signalizační zařízení je připojeno na dopravní ústřednu. Pro cyklisty jsou připravené přejezdy přes Sukovu ulici, na straně blíže k náměstí Míru, a přes Schwarzovu ulici.

„Přípravu této investiční akce jsme zahájili již v roce 2014 na základě vyhodnocení rizikových dopravních situací, v tomto případě rizikového přecházení chodců přes čtyřproudou komunikaci na přechodu pro chodce bez řízení semafory, omezené viditelnosti vozidel na chodce kvůli protihlukové stěně a dále z hlediska špatných rozhledových podmínek při vyjíždění vozidel z ulice Schwarzova kvůli protihlukové stěně,“ uvedla technická náměstkyně Správy veřejného statku města Plzně Andrea Fojtíková.

„Samotnou stavební přípravu přebudování křižovatky na světelně řízenou jsme zahájili již v loňském roce, kdy jsme souběžně s opravou povrchu vozovky Sukovy ulice, kterou zajišťovalo Ředitelství silnic a dálnic České republiky, vybudovali bezbariérové přechody přes Sukovu ulici a indukční smyčky pro semafory tak, aby nebylo nutné zasahovat do nového povrchu vozovky. Z důvodu kumulace uzavírek týkající se Kaplířovy ulice jsme stavbu museli přerušit a přesunout ji na letošní prázdniny,“ připomněl Josef Brůha, vedoucí oddělení světelné signalizace Správy veřejného statku města Plzně.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky křižovatka, rekonstrukce, světelná křižovatka, semafor, Plzeň, Sukov, Michal Vozobule, TOP 09, Ředitelství silnic a dálnic, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňskou křižovatku Sukova – Schwarzova začínají od středy nově řídit semafory  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.