Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

O letních prázdninách zahynulo v Plzeňském kraji při dopravních nehodách devět osob

Při dopravních nehodách v Plzeňském kraji zemřelo letos o letních prázdninách celkem devět osob. Loni si podle policejních statistik vyžádaly prázdninové nehody v kraji osm lidských životů, zatímco o rok dříve zahynulo pět lidí. V červenci a v srpnu policisté v regionu evidovali celkem 773 nehod, loni jich bylo 726. 

Za dva prázdninové měsíce si nehody v kraji vyžádaly 13 těžce zraněných a 375 lehce zraněných lidí, loni to bylo 22 těžce zraněných a 326 lehce zraněných účastníků nehod. Denně policisté řešili od pěti nehod, nejvíce nehod za prázdninové měsíce se stalo 14. srpna, kdy jich statistiky uvádějí 28. Při jedné z nich zemřel člověk.

Při žádné z prázdninových nehod nezemřelo podle policejních údajů více lidí. Tři nehody, při nichž zemřel člověk, se staly v červenci, šest v srpnu. Nejvíce smrtelných nehod, celkem tři, se o prázdninách staly na jižním Plzeňsku, po dvou na Rokycansku a v Plzni a po jedné na Klatovsku a na severním Plzeňsku.

První prázdninová smrtelná nehoda se stala hned 1. července u Kokořova na jižním Plzeňsku, kde se čelně srazila dvě osobní auta. Jeden muž zemřel, další dva lidé byli těžce zraněni. Smrtelnou nehodou začal také srpen. U Nezvěstic na jižním Plzeňsku zemřel 2. srpna po srážce s osobním autem šestatřicetiletý motorkář.

Další tragická nehoda se stala také 15. července na nechvalně proslulé křižovatce u obce Seč na jižním Plzeňsku. Střetly se tam dva osobní automobily. Příčinou nehody bylo nedání přednosti v jízdě při vjíždění na hlavní silnici z vedlejší. Na místě zemřel šestatřicetiletý muž.

Při prázdninových nehodách zemřelo také několik mladých lidí. Například 14. srpna srazil na okraji Plzně nákladní automobil osmnáctiletou dívku, která náhle vstoupila do vozovky. Dívka na místě zemřela. O dva dny později havaroval v noci na Rokycansku dvacetiletý řidič osobního auta a utrpěl zranění, kterým na místě podlehl.

Poslední smrtelná prázdninová nehoda se stala 26. srpna na přivaděči z Plzně na Domažlice a dálnici D5 před Sulkovem. Autobus tam narazil do odstaveného nákladního auta, které kvůli poruše čekalo na odtah. V autobuse na místě zemřela šestatřicetiletá žena, dalších pět lidí z autobusu i nákladního auta převezli záchranáři do nemocnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky smrtelná nehoda, tragická nehoda, Plzeňský, statistika, letní prázdniny, havárie, Plzeňský kraj, automobil, Plzeň, nákladní automobil, okres Rokycany, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O letních prázdninách zahynulo v Plzeňském kraji při dopravních nehodách devět osob  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.