Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Mokrá silnice opět dělala problémy mnoha řidičům v regionu, složky IZS se nezastavily

Plné ruce práce měli v sobotu záchranáři i další složky IZS jako obvykle, když o víkendu zaprší. Na území Plzeňského kraje se stala celá řada vážných nehod s množstvím zraněných osob.

Dva osobáky se odpoledne čelně srazily u obce Hůrky na Rokycansku. „Po šestnácté hodině tam jela dvaačtyřicetiletá žena z obce u Rokycan s vozidlem značky Škoda Fabia ve směru od obce Hůrky na Holoubkov. Na mokré vozovce, při projíždění pravotočivé zatáčky, vjela do protisměru, kde se střetla s protijedoucím vozidlem značky Hyundai. Čtyři zraněné osoby byly převezeny do nemocnice v Plzni. Dechové zkoušky u řidičů s negativními výsledky. Odhad škoda 120 tisíc korun,“ popsala nehodu mluvčí policie Dana Ladmanová.

Vítězslav Sladký z krajské záchranné služby doplnil, že tři osoby utrpěly středně těžké poranění. Bylo mezi nimi i nezletilé dítě. „Všichni byli při vědomí, bez přímého ohrožení životních funkcí,“ dodal.

Na Tachovsku jel dvaadvacetiletý muž s vozidlem značky Peugeot 206 po komunikaci ve směru od Boru na Stříbro. Ve 12.14 hodin, dostal smyk na mokré silnici v pravotočivé zatáčce, v místě U Kadrnožky. Auto vyjelo vlevo mimo komunikaci. Řidič před jízdou alkohol nepil, to prokázala dechová zkouška. Záchranáři ho odvezli se zraněním do nemocnice ve Stodu.

Na střechu se zase převrátilo osobní auto poblíž Dlažova na Klatovsku. Rovněž i v tomto případě sehrála hlavní roli mokrá vozovka a motorista nepřizpůsobil rychlost. Pětatřicetiletého muže transportovali záchranáři s lehčím zraněním a při vědomí do Klatovské nemocnice.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehody, nehody se zraněním, mokrá vozovka, složky IZS, Plzeňský kraj, Hyundai, Hůrky, okres Rokycany, Škoda Fabia, Rokycany, Plzeň, Holoubkov, silnice, Klatovská nemocnice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mokrá silnice opět dělala problémy mnoha řidičům v regionu, složky IZS se nezastavily  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.