Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přes most Ivana Magora Jirouse až do pondělí nepřejedete, Plzeň čekají i další uzavírky

Až do 3. srpna potrvá oprava povrchu vozovky mostu Ivana Magora Jirouse v plzeňské Koperníkově ulici. Opravy začínají dnes a vyžádají si dopravní omezení v okolí mostu. Ten bude po dobu opravy uzavřen pro veškerou dopravu.

„Objízdná trasa pro úplnou uzavírku místní komunikace Koperníkova je vedena ulicemi ve směru z ulice Koperníkova a od Klatovské třídy ulicí Hálkova, Břeňkova na ulici Borská. Ve směru z Borské ulice do ulice Břeňkova, Korandova, Nerudova do ulice Koperníkova. BUS a vozidla stavby projíždí pouze od Bor,“ informovala mluvčí policie Michaela Raindlová.

„Odfrézujeme současný povrch mostu od křižovatky s ulicí Borská po křižovatku s ulicí Hálkova, provedeme důkladnou penetraci a položíme novou vrstvu asfaltu. Na závěr opravíme nátěr zábradlí v místech poškození, což je cca 20 procent plochy,“ vysvětlila technická náměstkyně Správy veřejného statku města Plzně Andrea Fojtíková.

Přes letní prázdniny opravuje město Plzeň zastoupené Správou veřejného statku města Plzně mosty pro automobily i menší lávky pro pěší a cyklisty. Největší opravou, která výrazně ovlivňuje dopravu, je oprava mostu v Těšínské ulici přes Úslavu. Plzeň také dokončí vloni započatou opravu Rooseveltova mostu. Z lávek prošla opravou Vokounova lávka či se bude opravovat lávka v Českém údolí. Kompletní přehled oprav mostů a lávek naleznou zájemci zde.

Plzeň čekají již od tohoto víkendu další uzavírky. Pouze o sobotách a nedělích se budou na Americké třídě opravovat poklopy a bude tam probíhat výstavba horkovodu. V době od 1. - 2. srpna 2020 bude uzavřen úsek od ul. Prokopova až ul. Škroupova mimo BUS a vozidla stavby. Ve dnech 10. až 11. srpna bude omezeno odbočení do ulice Jungmannova ve směru od pomníku. Od 22. do 25. srpna bude jednosměrný provoz v úseku od ulice Prokopova až po ulici Škroupova mimo BUS a vozidla stavby.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Pecuch

Štítky uzavírky, doprava, oprava mostu, oprava silnic, rekonstrukce, oprava, Plzeň, Ivan Martin Jirous, lávka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes most Ivana Magora Jirouse až do pondělí nepřejedete, Plzeň čekají i další uzavírky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.