Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvě těžké nehody se staly na Klatovsku kousek od sebe, jeden mrtvý a osm zraněných

, aktualizováno 27. července 2020, 17:50

Těžká nehoda se stala po 11. hodině na silnici u Velkého Boru směrem na Defurovy Lažany na Klatovsku. Na mokré vozovce se tam srazily dva osobní automobily. Asi dvacetiletý muž nehodu nepřežil. Na místě zasahovaly všechny složky IZS, včetně vrtulníku letecké záchranné služby. Jen několik kilometrů od místa první nehody havaroval odpoledne další automobil a opět tam zasahoval i záchranářský vrtulník. Do nemocnice záchranáři transportovali šest zraněných osob. Zprávu jsme aktualizovali v posledních třech odstavcích.

"Z místa transportuje cestou vrtulnékem záchranné služby ženu ve věku kolem 20 let se středně těžkým zraněním. Zraněná je při vědomí, míří na oddělení Emergency do plzeňské fakultní nemocnice. Přibližně stejně starý muž utrpěl velmi těžká zranění neslučitelná se životem, lékař na místě konstatoval úmrtí," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. 

Se středně těžkým zraněním odvezli záchranáři pozemní cestou na urgentní příjem do fakultní nemocnice ještě osmačtyřicetiletého muže, který byl rovněž při vědomí. 

"Dle prvotního vyšetřování vyplývá, že čtyřiadvacetiletý řidič  zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla tovární značky Mazda, v zatáčce se vozidlo mělo dostat do smyku, přejet do protisměru, kde bočně narazilo do vozidla Skoda Octavia. Řidič Mazdy bohužel zraněním podlehl. Řidiče z druhého vozidla a třiadvacetiletou spolujezdkyni si do své péče převzali záchranáři. Silnice bude přibližně do 15. hodiny uzavrena," uvedla mluvčí policie Hana Kroftová.

Druhá nehoda se stala za obcí Zavlekov u rybníka Hnáň. "Letecky jsme z místa transportovali pětatřicetiletou ženu se středně těžkým zraněním při vědomí na urgentní příjem do fakultní nemocnice. Pozemní cestou pak záchranná služba převezla do Klatovské nemocnice s lehčím zraněním dvě ženy a muže. Další dva muže s lekčím zraněním odvezli záchranáři do nemocnice v Sušici," uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. 

U Zavlekova se v neděli čelně srazily dva osobní automobily na silnici I/22 nedaleko obce krátce po třinácté hodině. „Čtyřiatřicetiletá žena z Horažďovicka jela s vozidlem značky Citroën Xsara, ve směru od Nalžovských Hor na Zavlekov. U odbočky na obec Tužice, projížděla mírnou pravotočivou zatáčku, na mokré vozovce se dostala do smyku, vjela do protisměru, kde se čelně střetla s protijedoucím vozidlem značky Peugeot 2008. Po nárazu zůstalo vozidlo Citroën na komunikaci v levém jízdním pruhu a vozidlo Peugeot vlevo v silničním příkopu v pozici na střeše,“ uvedla dnes k nehodě mluvčí policie Dana Ladmanová.

Z vozidla Citroën utrpěli zranění řidička i spolujezdec. Ženu letecká záchranná služba transportovala do nemocnice v Plzni a muž byl pozemní cestou převezen do nemocnice v Klatovech. Z vozidla Peugeot utrpěli zranění řidič a tři spolucestující, kteří byli převezeni do dvou zdravotnických zařízení.

Řidiči se podrobili dechovým zkouškám a v obou případech měly negativní výsledek. Odhadnutá škoda na vozidlech činí 180 tisíc korun. Po provedené prohlídce policisté od vozidla Citroën zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky nehoda, střet dvou osobních automobilů, vrtulník letecké záchranné služby, havárie, úraz, nemocnice, okres Klatovy, Velký Bor, Defurovy Lažany, Citroën, Mazda, Peugeot, Zavlekov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě těžké nehody se staly na Klatovsku kousek od sebe, jeden mrtvý a osm zraněných  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.