Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vrtulník letecké záchranné služby zasahoval dnes u dvou vážných nehod

, aktualizováno 11. července 2020, 16:10

Všechny složky IZS včetně vrtulníku letecké záchranné služby zasahovaly v sobotu před polednem poblíž Merklína na jižním Plzeňsku, kde se na mokré vozovce střel osobní automobil s motorkářem. Podruhé startoval vrtulník letecké záchranné služby k další vážné nehodě odpoledne na Tachovsko.

„Záchranáři transportovali letecky z místa nehody šedesátiletého muže s těžkým zraněním na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,“ informovala Andrea Divišová z krajské záchranné služby.  

"Řidič motocyklu značky Yamaha jel od obce Merklín na Horušany a při projizdeni křižovatky přejel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním automobilem značky VW Passat, který řídil osmattyřicetilety řidič. Po střetu obě vozidla skončila v silničním příkopu. Dechová zkouška u řidiče osobního automobilu byla negativní. U zraněného motocyklisty je narizeny odběr krve," uvedla k nehodě mluvčí policie Dagmar Jiroušková Jersáková.

Vzniklou škodu policisté odhadli na 170 tisíc korun. Řidič osobáku vyvázl bez zranění. Místo doprvní nehody už je prujezdné.

Vrtulník letecké záchranné služby vzlétl v sobotu odpoledne k další vážné nehodě. Poblíž Horní Polžice u Bezdružic  narazil osobní automobil do stromu. Podle informací Andrei Divišové ze záchranné služby transportoval vrtulník devětačtyřicetiletého muže opět na urgentní příjem do fakultní nemocnice. Muž byl v době převozu při vědomí a utrpěl středně těžké zranění. 

"Třiačtyřicetiletá žena při projizdeni levotočivé zatáčky nezvládla řízení, svého vozu značky Mazda, vyjela vpravo mimo komunikaci, kde v silničním příkopu přední části auta narazila do kmene stromu. Při nehodě se zranil vážněspolujezdec, žena vyvázla bez zranění. Požití alkoholu u řidičky vyloučila dechová zkouška," dodala k nehodě mluvčí policie Dagmar Jiroušková Jersáková. 

Středně těžké poranění utrpěla odpoledne také čtyřiatřicetiletá motorkářka, která havarovala v PLzni před Hlavním vlakovým nádražím Českých drah. I tuto zraněnou ženu, která byla při vědomí, transportovali záchranáři na urgentní příjem do fakultní nemocnice.

Řidička jela na skútru ve směru od Americké směrem na Slovany. Při jízdě na mokré komunikaci nezvladla řízení skútru při jeho ovládání a pod viaduktem spadla na komunikaci. Alkohol i tentokrát vyloučila dechová zkouška. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky nehoda se zraněním, motorkář, střet osobáku s motorkou, letecká záchranná služba, vrtulník, Plzeň jih, automobil, úraz, Merklín, Plzeňský kraj, okres Tachov, Andrea Divišová, Yamaha, Fakultní nemocnice Plzeň, Horušany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vrtulník letecké záchranné služby zasahoval dnes u dvou vážných nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.