Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Další komplikace v plzeňské dopravě, pro auta se uzavře most v Těšínské na Doubravce

Opravou projde v době letních prázdnin most přes řeku Úslavu v Těšínské ulici v městském obvodě Doubravka. Pro osobní automobilovou dopravu to znamená úplnou uzavírku, pro městskou hromadnou dopravu bude zachován vždy jeden jízdní pruh.

„Od 7. července do 31. srpna 2020 opravíme most přes řeku Úslavu na Doubravce. Oprava je nutná z důvodu špatného stavu vozovky a vyměnit se musí také mostní závěry. Celkové náklady na opravu jsou 1,7 milionu korun,“ uvedl ředitel Správy veřejného statku města Plzně Milan Sterly.

„Provedeme celoplošnou opravu obrusné vrstvy asfaltu v tloušťce 50 milimetrů. Vyměnit také musíme dožilé a nevyhovující dilatační mostní závěry a na závěr provedeme obnovu vodorovného dopravního značení,“ vysvětlila Andrea Fojtíková, technická náměstkyně Správy veřejného statku města Plzně.

Pracovat se bude vždy na jedné polovině mostu, aby zůstal zachován jízdní pruh pro provoz městské hromadné dopravy. Úplná uzavírka pro osobní dopravu je stanovena od 7. července do 31. srpna. Objízdná trasa pro automobily je stanovena Rokycanskou ulicí nebo přes nově zrekonstruovanou Mohylovou ulici a most přes Úslavu v Chrástecké ulici.

„Most přes Úslavu byl postaven v roce 1973, celková délka je téměř 73 metrů, z toho délka přemostění 57,8 metru. Šířka mostu činí 16,85 metru. Jedná se o most železobetonové konstrukce s monolitickými opěrami,“ popsal Václav Šašek, technik mostů ze Správy veřejného statku města Plzně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzen.eu

Štítky most, oprava, rekonstrukce, uzavírka, MHD, Úslava, Doubravka, Plzeň, Václav Šašek, statek, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další komplikace v plzeňské dopravě, pro auta se uzavře most v Těšínské na Doubravce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.