Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Tylova ulice bude od 1. července neprůjezdná pro auta i MHD, projde velkou opravou

Během letních prázdnin projde opravou Tylova ulice v úseku Koperníkova – Skrétova. Oprava se dotkne i zastávky městské hromadné dopravy a výměny semaforů. Omezení v dopravě potrvají od 1. července do 31. srpna 2020, ulice bude kompletně uzavřena pro osobní i městskou hromadnou dopravu.

Rekonstrukce si vyžádá výluku linek městské hromadné dopravy č. 10, 11, 12, 15, 16, 17, 18, 35, N2, N5 a N7. Celkové náklady na opravu Tylovy ulice jsou ve výši 6,7 milionu korun.

Důvodem oprav je skutečnost, že se v Tylově ulici nachází velké množství poruch. Jedná se o vysprávky, výtluky, projeté koleje, poklesy, deformace a trhliny. Zároveň je ve velmi špatném stavu zastávka městské hromadné dopravy s projetými kolejemi, deformacemi.

Tylovou ulicí denně projede 14 tisíc vozidel, zároveň se zde nachází zastávka městské hromadné dopravy, umístěná v jízdním pruhu. Denně tak do zastávky vjede 689 spojů. „Celková délka rekonstruovaného úseku je 126 metrů. V současnosti je zastávka městské hromadné dopravy vybudována z drobných kostek, ty odstraníme. Zastávka nově bude z asfaltového betonu, shodná s opravenou vozovkou. Zároveň opraví Vodárna Plzeň vodovod v úseku pod zastávkou městské hromadné dopravy,“ vysvětlila Andrea Fojtíková, technická náměstkyně Správy veřejného statku města Plzně.

Ohodnoť článek

Foto Plzen.eu

Štítky rekonstrukce, Tylova ulice, výluky, uzavírka, MHD, doprava, městská hromadná doprava, oprava, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tylova ulice bude od 1. července neprůjezdná pro auta i MHD, projde velkou opravou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.