Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Srážku kamionu s náklaďákem na mokré vozovce zavinil řidič se sjetými pneumatikami

Dva nákladní automobily se čelně střetly na úzké silnici II/186 ve Strážovicích na Klatovsku. Následné vyšetřování nehody prokázalo, že na vině byla rychlá jízda jednoho z nich, na mokré vozovce nedokázal ubrzdit svůj automobil, protože měl sjeté gumy.  

Osmadvacetiletý řidič nákladní Tatry ve směru od Pačejova na Plánici. „Na začátku obce Strážovice nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky, která byla mokrá. Na protijedoucí nákladní automobil MAN s přívěsem reagoval prudkým brzděním,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Brožová.

Tatra dostala smyk, vjela do protisměru, kde se střetla levou přední částí s levou přední částí nákladního vozidla MAN. To se po střetu dostalo vpravo mimo komunikaci, kde poškodilo oplocení domu. Řidiče vozidla MAN převezli přivolaní záchranáři k vyšetření do Klatovské nemocnice.

„Vyšetřování na místě dopravní nehody prokázalo, že u vozidla Tatra jsou některé pneumatiky na zadních nápravách sjeté pod stanovenou mez. Kontrolou řidiče Tatry bylo zjištěno, že řádně nevedl záznam o době řízení, bezpečnostních přestávkách a době odpočinku. Dechová zkouška na alkohol u obou řidičů měla negativní výsledek,“ dodala mluvčí policie. Celková škoda na vozidlech byla vyčíslena na 540 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky nehoda, nehoda se zraněním, srážka, záchranáři, nehoda nákladního automobilu, Klatovsko, nákladní automobil, Tatra Trucks, Strážovice, okres Klatovy, Klatovská nemocnice, a.s., Plánice, Pačejov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srážku kamionu s náklaďákem na mokré vozovce zavinil řidič se sjetými pneumatikami  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.