Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jeep vjel na přejezd kde blikala červená světla, střet s vlakem se obešel bez zranění

O obrovském štěstí může mluvit pětapadesátiletý řidič osobního vozu Jeep Wrangler, který se ve středu večer střetl s osobním motorovým vlakem na nechráněném železničním přejezdu poblíž Brnířova na Domažlicku. Srážku v tomto případě přežili všichni účastníci nehody bez zranění.  

Nehoda se stala v 20.30 hodin na silnici III/19011 mezi obcemi Nová Ves a Brnířov v prostorou zabezpečeného železničního přejezdu bez závor. „Motorista jedoucí ve směru od Nové Vsi na Brnířov si nepočínal zvlášť opatrně, zejména se nepřesvědčil, zda může železniční přejezd bezpečně přejet. Vjel na železniční přejezd v době, kdy svítilo červené střídavě přerušované světlo přejezdového zabezpečovacího zařízení a kdy místem projížděl osobní motorový vlak ze Kdyně,“ popsala kolizi mluvčí policie Dagmar Brožová.

Zatímco jiné podobné nehody končí v mnoha případech smrtí lidí v automobilech, tentokrát se terénní vůz naštěstí o projíždějící vlak jen „otřel.“ Požití alkoholu u řidiče i u strojvedoucího vyloučila dechová zkouška.

„Provoz na železniční trati mezi stanicemi Kdyně - Janovice nad Úhlavou a zpět byl přerušen na dobu od 20:30 hodin do 23:00 hodin. Ve vlaku v době dopravní nehody cestovalo pět osob, které vyvázly bez zranění. Dráhy pro ně zajistily náhradní autobusovou přepravu. Na osobním byla vzniklá škoda vyčíslena na dva tisíce korun, na vlaku vznikla škoda osm tisíc korun. Na svršku kolejového tělesa škoda nevznikla,“ doplnila mluvčí policie.

Viník nehody může počítat s pořádným trestem. Na přejezd neměl v žádném případě vjíždět, když blikala červená světla. Je teď podezřelý z obecného ohrožení z nedbalosti. Případ teď vyšetřuje policie.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, železniční přejezd, nehoda vlaku, Plzeňský, úraz, Jeep, havárie, Brnířov, okres Domažlice, Jeep Wrangler, Kdyně, Nová Ves

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeep vjel na přejezd kde blikala červená světla, střet s vlakem se obešel bez zranění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.