Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Řidič (81) nákladního automobilu nedal přednost v jízdě a způsobil těžkou nehodu

Vrtulník letecké záchranné služby dnes před devátou hodinou ráno zasahoval na silnici II/230 u Kokořova na jižním Plzeňsku, kde se střetl osobní automobil s nákladním. Hasiči museli vyprostit jednu osobu, která utrpěla vážné zranění. Nehodu způsobil jedenaosmdesátiletý řidič nákladního vozu, který nedal na křižovatce přednost při vyjíždění z vedlejší silnice.

„Záchranáři na místě ošetřili celkem tři zraněné osoby, asi pětačtyřicetiletou ženu jsme letecky transportovali s těžkými zraněním do plzeňské fakultní nemocnice na oddělení emergency. Sanitka odvezla do Rokycanské nemocnice s lehkým zraněním devětadvacetiletou ženu. Lékař záchranky ponechal na místě nehody po ošetření muže (81),“ informoval operátor záchranné služby.

„Podle vyšetřování vyplývá, že jedenaosmdesátiletý řidič nákladního vozu, který jel z obce Kokořov na obec Jarov, nedal přednost na křižovatce osobnímu vozidlu Ford Mondeo. Za volantem seděla pětačtyřicetiletá žena, která jela po hlavní silnici ve směru od Nepomuku na Přeštice. Ve vozidle jela dále její devětadvacetiletá spolujezdkyně,“ popsala nehodu mluvčí policie Ivana Jelínková.

Alkohol u řidiče nákladního automobilu vyloučila dechová zkouška, u řidičky Fordu je nařízen odběr krve, vzhledem k závažnému zranění nemohli policisté provést dechovou zkoušku. Dopravu v místě nehody policisté řídili kyvadlově dvě hodiny. Teď už je provoz obnoven.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSPK

Štítky nehoda se zraněním, srážka osobáku s náklaďákem, letecká záchranná služba, Plzeňský, úraz, Plzeňský kraj, Fakultní nemocnice Plzeň, Rokycanská nemocnice, a.s., Ford Motor Company, silnice, Jarov, Ford Mondeo, Nepomuk, Přeštice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič (81) nákladního automobilu nedal přednost v jízdě a způsobil těžkou nehodu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.