Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nový úsek silnice přivede motoristy bezpečně ze Stříbra až na dálnici D5

Po nově dokončené silnici II/230 teď mohou motoristé jezdit ze Stříbra na dálnici D5 a dál pak pokračovat do Plzně nebo do SRN. Stavba této komunikace dlouhé 1,34 kilometru přišla na 96 milionů korun. Je významná z dopravního hlediska nejen pro město Stříbro, ale i pro jeho okolí.

„Jedná se o první část nového propojení města Stříbra a dálnice D5 s cílem zkrácení délky, vyrovnání oblouků a rozšíření komunikace II/230 ze Stříbra na dálnici D5. Tyto stavební úpravy zajistí v první řadě zvýšení bezpečnosti silničního provozu a zejména nákladní kamionové dopravy, jejíž četnost se stále zvyšuje. Druhá část napojení této silnice se projekčně připravuje,“ uvedl náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro dopravu Pavel Čížek (STAN).

Úsek je silně frekventovaný a jezdí tam hodně nákladních vozidel. Řidiči se teď vyhnou těm nebezpečným serpentinám, kde bylo velké převýšení a klouzalo to tam. Dosavadní silnice byla velmi úzká, těsně nad prudkým srázem a bez svodidel. Často tam docházelo k nehodám, hlavně při předjíždění.

Nová silnice začíná pod Myším kopcem, vede přes pole a louky a dlouhá zatáčka končí před Stříbrem na silnici II/605, která vede z Plzně na Rozvadov až k hranicím. "Součástí je přeložka silnice II/230 v úseku Stříbro - lesní oblast Jirná v délce 1341 metrů, přeložka silnice II/605 přes 100 metrů a napojení úseků silnice II/605 a původní silnice II/230 na přeložku silnice dvěma stykovými křižovatkami," uvedl mluvčí kraje René Zeithaml. Stavbu spolufinancoval Plzeňský kraj ze svých prostředků a Evropská unie.

Motoristé si teď musí dál pozor na změnu přednosti v jízdě. Hlavní silnicí se stal právě nový tah k D5, zatímco dosud to byla "stará chebská" vedoucí na Sytno a Plzeň. Vznikl tam i odbočovací pruh.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto KÚPK

Štítky silnice, dálnice D5, Stříbro, přivaděč, dálnice, Plzeň, Německo, Plzeňský kraj, Pavel Čížek, Starostové a nezávislí, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový úsek silnice přivede motoristy bezpečně ze Stříbra až na dálnici D5  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.