Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Místo živelného parkování U Borského parku vznikne 70 šikmých parkovacích stání

Na rozšíření parkovacích míst v ulici U Borského parku začal pracovat centrální plzeňský městský obvod. Stávající živelné parkování má celkovou kapacitu zhruba 42 míst. Po rekonstrukci se navýší kapacita až na 70 šikmých parkovacích stání.

Definitivně se také zruší parkoviště kamionů, které dlouhodobě kritizovali obyvatelé okolních domů. „V souvislosti s koronavirovým opatřením se zpozdilo dokončení úpravy křižovatky u bývalé konečné stanice Bory. Protože další posunutí termínu zahájení budování parkovacích míst bohužel již nebylo možné, bude nějaký čas zvýšený deficit parkovacích míst v této lokalitě. Za tento stav se obyvatelům Bor omlouvám a děkuji za pochopení,“ říká místostarosta centrálního obvodu Petr Baloun (ODS).

Stávající plocha je v dezolátním stavu, takže komunikace a parkoviště dostane úplně nový povrch. Komunikace bude z asfaltového betonu, parkovací místa a chodníky budou dlážděné tak, aby se umožnil v maximálním možném rozsahu vsak srážkových vod. Radnice si tak podala žádost o dotaci v programu zlepšování hospodaření s dešťovými vodami.

„Investiční náklady dosáhnou osmi a půl milionu korun, dokončení rekonstrukce přepokládáme nejpozději do šesti měsíců z jejího zahájení. Termín dokončení se samozřejmě ve spolupráci se zhotovitelem budeme snažit zkrátit tak, aby dopady do života obyvatel byly co možná nejnižší,“ doplnil místostarosta Baloun.

Ohodnoť článek

Foto ÚMO Plzeň 3

Štítky parkoviště, parkovací místa, parkovací stání, stavba parkoviště, parkování, Borský park a.s., ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo živelného parkování U Borského parku vznikne 70 šikmých parkovacích stání  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.