Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie u Kařezu dopadla řidiče, který ujel německé policii

Policie dnes před 13:30 dopadla po rozsáhlé pátrací akci osmadvacetiletého řidiče bílého osobního automobilu BMW X6. Dnes po 7:00 ho pronásledovali němečtí policisté přes hranice do Čech. Cizinec za volantem zřejmě ukradeného vozu později havaroval na dálnici D5 na 47. kilometru u Kařezu a utekl do lesa. Pátrala po něm policie s psovodem i policejní vrtulník, pátrání se rozšířilo i na vlaková a autobusová nádraží v okolí, řekla policejní mluvčí Martina Korandová.

Muže spatřili policejní kynologové poblíž křižovatky mezi Kařízkem, Mýtem a Sirou na Rokycansku, nedaleko od místa, kde na dálnici havaroval. Ihned ho zadrželi.

Bílé BMW pronásledované německou policií jelo od Waidhausu a přes Svatou Kateřinu na Tachovsku přejelo do Čech, kde se k pronásledování připojily české policejní hlídky. "Na sjezdu na Mýto sjel z dálnice, a poté se po chvíli vrátil na dálnici, ale již ve směru jízdy na Rozvadov," řekla Korandová.

Na dálnici se na 47. kilometru ve směru na Rozvadov bočně střetl s nákladním automobilem. BMW se roztočilo kolem své osy a narazilo do středových svodidel. Pachatel po nehodě utekl. Řidič nákladního auta nebyl při nehodě zraněn.

Okolnosti případu nyní policie prověřuje, dodala Korandová.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, Německo, policie, automobilová, Plzeňský, Kařez, dálnice, Česko, BMW X6, Dálnice D5, BMW, Rozvadov, Kařízek, okres Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie u Kařezu dopadla řidiče, který ujel německé policii  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.