Počasí dnes13 °C, zítra15 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

V Plzeňském kraji po tříměsíčním zlevňování třetí týden zdražují pohonné hmoty. Nejlevnější jsou na Domažlicku

V Plzeňském kraji po tříměsíčním zlevňování třetí týden zdražují pohonné hmoty. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic v regionu prodává v průměru za 35,68 Kč, před týdnem byl o 34 haléřů levnější. O stejnou sumu na litru zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 34,36 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 3,69 koruny na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 5,37 Kč na litru více.

Nejlevnější benzin v kraji prodávají aktuálně čerpací stanice na Domažlicku, kde litr v průměru stojí 35,03 Kč a za týden tak zdražil o 83 haléřů. Nejméně platí za naftu motoristé v okrese Plzeň-sever, kde litr prodávají průměrně za 33,37 koruny, za týden tak její cena klesla o sedm haléřů.

V sousedním Německu v minulém týdnu ceny pohonných hmot stagnovaly. Podle serveru benzinpreis-aktuell.de tam řidiči zaplatí za litr benzinu v přepočtu průměrně 44,50 Kč. Nafta tam stojí průměrně přes 40,40 Kč/l

Pohonné hmoty jsou v kraji dlouhodobě nejdražší na Tachovsku. Cena benzinu v okrese u hranic s Německem se za týden snížila o 42 haléřů na průměrných 36,92 Kč/l. Naftu tam prodávají za 36,74 Kč/l, o 18 haléřů levněji než před týdnem.

Také v celém Česku pohonné hmoty zdražují tři týdny po sobě. Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic prodává v průměru za 35,79 koruny za litr, před týdnem byl o 14 haléřů levnější. Nafta zdražila o osm haléřů, za litr teď řidiči dají průměrně 34,26 Kč. Pohonné hmoty v ČR zhruba od počátku července zlevňovaly. Obrat nastal v první říjnové dekádě, kdy jejich průměrné ceny začaly růst.

Nejlevnější paliva natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je benzin v průměru za 35,04 Kč/l a nafta za 33,61 Kč/l. Nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 37,10 Kč a nafty 36,22 Kč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ceny paliva, čerpací stanice, zdražení paliv, drahá nafta, diesel, benzin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzeňském kraji po tříměsíčním zlevňování třetí týden zdražují pohonné hmoty. Nejlevnější jsou na Domažlicku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.