Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Komunikaci mezi Plzní a Radčicemi budou od listopadu hlídat radary

Silnici vedoucí z Radčic do Plzně ke Kalikovskému mlýnu budou od listopadu hlídat radary. Kontrolovat budou řidiče v ulicích V Radčicích a Radčická, kde je povolená maximální rychlost 70 kilometrů za hodinu. Zařízení nechala nainstalovat Správa veřejného statku města Plzně na žádost Městského obvodu Plzeň-7 Radčice. Cílem je zvýšit bezpečnost dopravy i chodců na frekventovaném úseku. 

Půjde o pátý úsek, který budou v Plzni hlídat radary, a který se díky nim podařilo zklidnit. Úsekové měření je v Plaské ulici v Bolevci, ve Folmavské ulici na Borských polích, v ulici U Seřadiště v Koterově a v Dlážděné ulici v Radobyčicích. „Řidiči zpomalují a neohrožují chodce. Účelem úsekového měření tak není v žádném případě postihovat řidiče, ale přispět k bezpečnosti v dopravě na území města,“ řekl plzeňský primátor Roman Zarzycký (ANO). 

Podle náměstka primátora pro oblast dopravy Aleše Tolara (STAN) se jedná o problematický frekventovaný úsek, kde se ráno a odpoledne pohybuje velké množství studentů střední umělecké školy Zámeček. „Nechali jsme si zpracovat dopravní průzkum, který potvrdil nedodržování povolené rychlosti 70 kilometrů v hodině a také její časté vysoké překročení. Proto jsme rozhodli radary v místě zřídit. Měřit budou obousměrně, a to v úseku od odbočky k zoologické zahradě až na rovinu ke skalám pod Zámečkem,“ popsal náměstek. 

Požadavek na zřízení úsekového měření zadal Městský obvod Plzeň-7 Radčice. Jeho starosta Rolando Arias (TOP 09) uvedl, že opatření je odpovědí na dlouhodobý problém s neukázněnými řidiči, které rovná komunikace svádí k rychlé jízdě a ta bývá častou příčinou dopravních nehod. „Na této silnici se totiž kromě automobilů a chodců pohybuje také mnoho cyklistů a mnohdy zde dochází k nebezpečným situacím. Chtěl bych proto poděkovat městu Plzni, že nám vyhovělo. Jsem přesvědčen, že úsekové měření přispěje ke zklidnění dopravy,“ sdělil starosta Arias s tím, že před zahájením výstavby samotného úsekového měření byl na náklady obvodu v Radčicích instalován informační radar, který zůstane i nadále zachován. 

Radar by měl být spuštěný v listopadu. Realizace projektu vyšla město na 1,34 milionu korun včetně DPH. 

Ohodnoť článek

Foto se svolením Města Plzeň

Štítky doprava, radary, měření, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komunikaci mezi Plzní a Radčicemi budou od listopadu hlídat radary  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.