Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Policisté při akci odhalili 34 řidičů při manipulaci s mobilem, další se řítil na devadesátce rychlostí 154 km/h

Na nevěnování se řízení vozidel se zaměřili policisté z Plzeňského kraje během velké dopravní akce. Odhalili celkem 34 řidičů, kteří během jízdy manipulovali s mobilním telefonem. V pomyslné síti policistů ovšem uvízl také jeden hodně rychlý jezdec. Na povolené devadesátce se řítil rychlostí 154 kilometrů v hodině a na to také doplatil.

Velké množství nehod je způsobeno tím, že řidiči během jízdy manipulují s chytrým telefonem, občerstvují se nebo kouří. Mobilní telefony však v kategorii nevěnování se řízení jasně dominují. „Dopravní policisté v celém kraji zkontrolovali celkem 195 vozidel a odhalili 106 přestupků. Z toho 34 řidičů za jízdy manipulovalo s mobilním telefonem, 30 překročilo nejvyšší povolenou rychlost (18x v obci a 12x mimo obec), 13 z nich se dopustilo nesprávného způsobu jízdy a osm řidičů jelo s vozidlem, které mělo nevyhovující technický stav,“ uvedl mluvčí policie Ondřej Hodan.

Dále policisté při kontrolní akci zaznamenali například nedání přednosti před přechodem pro chodce, nepoužití bezpečnostních pásů za jízdy či nedání přednosti. Dva řidiči řídili pod vlivem alkoholu, jeden bez řidičského oprávnění. Pomyslným rychlostním rekordmanem dne se stal řidič, který na silnici druhé třídy u obce Černošín na Tachovsku jel rychlostí 154 km/h namísto povolených 90 km/h.

„Jelikož překročil rychlost o více než 50 kilometrů v hodině mimo obec, policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a ve správním řízení mu hrozí pokuta od sedmi do 25 000 korun. A také zákaz řízení všech motorových vozidel na 6 – 18 měsíců. Kromě toho se mu ještě přičte 6 bodů,“ dodal mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie České republiky

Štítky policejní akce, kontrola rychlosti, povolená rychlost, překročil rychlost, mobil, používání mobilu, mobil za jízdy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté při akci odhalili 34 řidičů při manipulaci s mobilem, další se řítil na devadesátce rychlostí 154 km/h  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.