Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Po tříměsíčním zlevňování druhý týden zdražují pohonné hmoty v Plzeňském kraji. Nejlevnější jsou na Domažlicku

Po předchozím tříměsíčním zlevňování se v Plzeňském kraji druhý týden zvýšily ceny pohonných hmot. Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic Plzeňského kraje prodává v průměru za 35,34 Kč, před týdnem byl o 40 haléřů levnější. O 32 haléřů na litru zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 34,02 Kč. Benzin je o 4,24 koruny na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 5,82 Kč na litru více.

Nejlevnější pohonné hmoty se prodávají na Domažlicku. Litr benzinu stojí u tamních čerpacích stanic v průměru za 34,20 Kč a nafty 32,40 Kč. Cena benzinu tak za týden klesla o tři haléře, litr nafty zlevnil o 28 haléřů. Pohonné hmoty jsou v kraji dlouhodobě nejdražší na Tachovsku. Cena benzinu v okrese u hranic s Německem za týden vzrostla o 38 haléřů na průměrných 37,34 Kč/l. Naftu tam prodávají za 36,92 Kč/l, o 70 haléřů dráže než před týdnem.

Také v celé ČR pohonné hmoty zdražují druhým týdnem. Průměrná cena benzinu stoupla za sedm dní o 34 haléřů na 35,65 koruny za litr. Nafta zdražila o 43 haléřů na průměrných 34,18 Kč za litr. Ceny paliv se tak vrátily na úroveň, kde byly před měsícem. Zhruba od počátku července zlevňovala. Obrat nastal v první říjnové dekádě, kdy jejich průměrné ceny začaly růst.

Nejlevnější benzin v Česku nyní tankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 34,91 Kč. Nafta je nejlevnější v Karlovarském kraji, kde ji prodávají průměrně za 33,52 Kč/l. Nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze. Litr benzinu tam stojí průměrně 36,90 Kč a nafty 36,03 koruny.

V sousedním Německu ceny pohonných hmot v minulém týdnu stagnovaly. Podle serveru benzinpreis-aktuell.de se tam prodává litr benzinu v přepočtu průměrně za 44,50 koruny. Za naftu zaplatí řidiči v přepočtu průměrně 40,50 Kč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ceny paliva, čerpací stanice, zdražení paliv, drahá nafta, diesel, benzin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po tříměsíčním zlevňování druhý týden zdražují pohonné hmoty v Plzeňském kraji. Nejlevnější jsou na Domažlicku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.